logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Bilgi Toplumu Ve E-Devlet

Soru 1:

E-Devlet Projesi için en fazla kaynak aşağıdakilerden hangisinden sağlanmıştır?

Soru 2:

aağıdakilerden hangisi trafik kayıtlarıyla ilgilidir?

Soru 3:

Devletten Devlete Devletten Vatandaşa Devletten Özel Sektöre Vatandaştan Vatandaşa Yukarıdaki elektronik devlet kategorilerinin hangisinde devletin rolü ikincil sıradadır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’deki e-Yargı/UYAP sisteminin geleceğine yönelik öneriler/ öngörülerden biridir?

Soru 5:

E-Dönüşüm Türkiye Projesi ne zaman hayata geçmiştir?

Soru 6:

UYAP uygulamaları içerisinde yargının hızlanması için mahkemelerde ve Cumhuriyet savcılıklarında iş yoğunluğu, yasa değişikliği ve benzeri hususlardan kaynaklanan maddi hata ve usul hatalarının asgari seviyeye indirilebilmesi için tüm süreçlerde öneri ve uyarılarda bulunacak ..........................  geliştirilmiştir. Yukarıdaki boşluğu tamamlayacak kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

ABD Kongresi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir ?

Soru 8:

I. TBMM tanıtım videoları II. Meclis oturum planı ve krokiler III. Meclis başkanlığı IV. TBMM yayınları Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri TBMM web sitesinde yer alan içerikler arasında yer almaktadır?

Soru 9:

Birleşmiş Milletler (BM), üye devletlerin kamu yönetimi sistemlerinin modernleştirilmesinin en önem­li araçlarından biri olarak gördüğü e-Devlet faaliyetlerini, 2000’li yıllardan itibaren bir dizi rapor hazırlayarak takip etmektedir. Bu amaçla, e-Devlet konusundaki küresel görünümü inceleyen ilk raporunu kaç yılında hazırlamıştır?

Soru 10:

Teknoloji alanındaki iki önemli ve bağlantılı gelişmeye (boyut olarak küçülmesi ve çok işlevlilik) verilen ortak bir isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

TBMM web sitesinde bulunan “yasama” sekmesine tıklandığında ortaya çıkan menüde, hangi bilgi kategorisine ulaşmak mümkün değildir ?

Soru 12:

Günümüz e-Parlamento uygulamalarındaki iletişim türü aşağıdakilerden hangisinde en doğru haliyle verilmiştir?

Soru 13:

“Yargı erkinde/adalet sisteminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı” olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Şili vatandaşları parlamentodaki yasa tasarılarını sisteme kayıt olmadan inceleyebilmektedir. Tasarılar hakkında senatörlerin olumlu ve olumsuz oy kullanma gerekçeleri gibi bilgileri edinebilmektedirler. Sanal senatörlerin oylarının senatodaki oylamanın sonucu üzerinde bağlayıcılığı vardır. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri Şili Senatosu Sanal Senatör uygulaması ile ilgilidir?

Soru 15:

aşağıdaki tarihlerden hangisi dünyada web sitesine sahip olan parlamentoların en fazla olduğu yıldır?

Soru 16:

Yasama sürecine katılım İletişim ve temsil Denetim ve gözetim Yukarıdakilerden hangisi/hangileri kurumsal düzeydeki e-Parlamento faaliyetlerindendir?

Soru 17:

e-Yargı uygulamaları konusunda yapılan bu tür küresel incelemelerden hareketle tespit edilen önemli e-Yargı uygulamalarından birisi, “https://ejustice.europa.eu/” adresinde bulunan Avrupa E-Yargı Kapısı’dır (European E-Justice Portal). Bu web sitesinde yargı sistemleri ile ilgili çeşitli bilgi ve belgeler kaç farklı Avrupa Birliği dilinde sunulmaktadır?

Soru 18:

MERNİS nedir?

Soru 19:

Kuralcı, taklide dayanan ve zorlayıcı olmak üzere üç değişik şekilde ortaya çıkan e-Devlet projesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

“Bir elektronik verinin, üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı ve / veya kaydedildiği zamanın tespit edilmesi amacıyla, elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı tarafından elektronik imzayla doğrulanan kaydı” 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda hangi maddede yer almaktadır?