logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları

Soru 1:

Fiziksel ya da soyutlar bir sistemin belli özelliklerinin, onun gibi davranan genellikle matematiksel ya da mantıksal bir modelle temsil edilip incelenmesine ne ad verilir?

Soru 2:

Müşteri siparişlerini karşılamak için kurum ve işletme genelindeki gereken kaynakları tedarik etmek, imal etmek, üretilen ürünleri müşteriye ulaştırmak ve süreç için gerekli hesaplamaları yapmak üzere belirleyici ve planlayıcı konumunda olan muhasebe odaklı  bilişim sistemine ne ad verilir?

Soru 3:

Veri ambarında tutulan çok çeşitli verilere dayanarak daha önce keşfedilmemiş bilgileri ortaya çıkarma ve bu bilgileri, karar vermek ve eylem planını gerçekleştirmek için kullanma süreci olarak tanımlanan ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

KKP'de satış ve operasyon planlama, malzeme ihtiyaç planlaması, uzun dönemli planlama, kapasite planlaması, üretim yönetimi ve kontrolü hangi modül kapsamına girmektedir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi MRP sistemi içerisindeki "Çıktı Raporları" arasında yer almaz?

Soru 6:

Seçilecek kurumsal kaynak planlamasının işletmenin amaç ve hedefleriyle uyumlu olması gerekmektedir. Kurumsal kaynak planlaması yazılımı, işletmenin tümünü ilgilendiren ve etkileyen bir yazılım olduğu için bu konuda alınacak herhangi bir yanlış karar tüm birimleri eşit oranda olumsuz bir biçimde etkileyecektir. Bu sebeple seçilecek kurumsal kaynak planlaması yazılımının işletmeyle uyumlu olması, sistemin sık aralıklarla kontrolünün yapılması gerekmektedir. Yukarıda anlatılanlar, bir kurumsal kaynak planlaması yazılımında aranması gereken özelliklerden hangisinin tanımı sayılabilir?

Soru 7:

Aşağıdaki seçeneklerin hangisi süreç odaklı bir yaklaşımla, müşteri hizmet seviyesi ve müşteri memnuniyeti alanlarında gelişme sağlayan kavramı ifade eder?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi veri madenciliğinin kullanılabileceği ve işletmelere faydalı olabileceği alanlardan birisi değildir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi genel muhasebe kapsamında ya­pılabilen işlemler arasında yer alır?

Soru 10:

"Küresel piyasada faaliyetlerini yürüten işletmeler diğer işletmelere nazaran daha fazla konu ve sorunla karşılaşmaktadırlar. Bu konu ve sorunlardan birisini de işletmenin içinde kullanılan konuşma dilinin sistem içerisindeki yeri ve verilerin kullancıların anlayabileceği şekilde çevrilmesi meselesi oluşturmaktadır. Kurumsal kaynak planlamasının içinde lokal yasalar ve spesifik veri ihtiyaçlarını karşılayacak modüller yer almaktadır. Bu açıdan kurumsal kaynak planlamasının işletmeler açısından sorun oluşturabilecek bu meseleyi çözebileceği ifade edilebilir. Çünkü işletme açısından kullanılacak verilerin o veriyi kullanan birimlere doğru bir şekilde iletilmesi, doğru karar verilebilmesi açısından hayati bir önem taşımaktadır" Yukarıdaki tanım işletmelerin kullanacakları bilgi teknolojilerini seçerken göz önünde bulundurması gerekenlerden hangisine aittir?

Soru 11:

Yukarıda verilen şemada "atölye kontrol"hangi numara ile gösterilmiştir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi Üretim Kaynakları Planlaması (MRP II) kapsamında yer almaz?

Soru 13:

Küresel rekabet unsurları geçmişten günümüze aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?

Soru 14:

Bir kurumda değişim dört şekilde ortaya çıkabilir bu değişim türlerinden planlı değişim aşağıdakilerden hangisinde doğru tanımlanmıştır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi satış ve dağıtım modülünde yer alan süreçlerdendir?

Soru 16:

I. Müşteriye odaklanma II. İş süreçlerinin temelden yeniden düşünülmesi III. Yapısal reorganizasyon IV. Yeni bilgi teknolojilerinden yararlanma Yukarıdakilerden hangileri değişim mühendisliğinin bileşenleridir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi MRP II sistemlerinin işletmelere kazandırdığı temel faydalar arasında değildir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kaynak planlamasının işletmelere sağladığı avantajlardan değildir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi verilen ifadeyi en doğru biçimde tanımlar? "…………….; var olan bir sistemin irdelenip, tersine mühendislik çalışması ile yeniden yapılandırma, yeniden belgelendirme, yeni hedeflerin tanımlanması gibi aşamalardan geçirilerek değiştirilmesi, yeniden mühendislik tasarımıdır."

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin yeniden yapılanmada başarılı olabilmesi için izlemesi gerekenler arasında yer almaz ?