logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları

Soru 1:

Kurumsal kaynak planlama sisteminde değişiklikler yapma girişimine ne denir?

Soru 2:

İşletmenin içeride seçilmiş Tedarik Zinciri Yönetimi yazılım programını kullanarak tedarikçilere, dağıtım kanallarına, müşterilere ve diğer ortaklara linkleri bulunan extranet ve İntranetleri kullanmak yolu ile önemli uygulamalarını tanımladığı tedarik zinciri yönetimi aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kaynak planlamasının devamlı evrimini şekillendiren önemli  eğilimlerden birisi değildir?

Soru 4:

I. Veri tabanının oluşturulması, sistemin olmazsa olmaz koşuludur II.  Başarı oranının artması için, her görevin alanına giren tabloların tasarımı tutarlı olmak zorundadır. Eğer bir tabloya aynı bilgiler, farklı görevlerden girilirse; tutarlılık bozulacak ve kargaşa ortaya çıkacaktır. III. Hatalı ya da eksik tasarım ERP’nin verimliliğini azaltacağından, bu tasarım ERP’nin misyonuna uygun yapılmalıdır. IV. ERP sistemi; bazıları önceden düzenlenmiş ve bazıları ise işletmenin gereksinimleri doğrultusunda düzenlenecek modüllerden oluşur. Yukarıdaki maddelerden yola çıkarak, etkin bir ERP uygulaması için sistemin kurulması ve değerlendirilmesindeki başarı faktörlerinden hangisine ulaşılır?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi KKP projelerinde en az karşılaşılan sorundur?

Soru 6:

Türkiye’de kurulup gelişen ve daha sonra Logo firması tarafında satın alınan, öte yandan kendi ismiyle ayrı bir marka olarak da faaliyetlerine devam eden, büyük ve küçük ölçekli işletmelere özgü ayrı yazılımları bulunan firma aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdaki uygulamalardan hangisinde gün sonunda form ve rapor alınır?

Soru 8:

Müşteri ilişkileri yönetimi sistemleri, bir işletmenin ve çalışanlarının, müşterilerine hangi imkânları sağlayan bir yazılım modülleri ailesini içermesi gerekir?

Soru 9:

Uygulamanın etkin ve verimli olması için işini iyi bilen, işletmeye bütünleşik bakabilen, yetenekli ve deneyimli çalışanlara ihti­yaç vardır. Zira bu durumda işletme, zaman ve iş gücü gibi önemli maliyetlerden tasarruf sağlayacaktır. Yukarıda verilen öneriyi dikkate almayan bir yönetici Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) uygulamasında hangi hatayı yapıyor demektir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi müşteri ilişkileri yönetimi sisteminin  önemli uygulama unsurlarından birisi değildir?

Soru 11:

Son ürünü üretebilmek için gerekli olan en alt kademedeki ham maddeden en üst kademedeki ürüne kadar tüm malzemeleri ve miktarlarını gösteren şema aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

I- Ayrıntılı iş planları II- Performans hedefleri III- Prosedürler Sistem analizi sonucunda yukarıdaki belgelerden hangilerinin hazırlanması beklenir?

Soru 13:

2013 yılı Gartner verilerine göre dünya KKP pazarında pazar payı en büyük olan işletme hangisidir?

Soru 14:

Bütünleşme ve esneklikte gelişmeler, e-işletme uygulamalarının uzanımları, Yeni kullanıcılara daha geniş erişim İnternet teknolojilerinin değişmezliği Yukarıdakilerden hangileri Kurumsal Kaynak Planlamasının devamlı evrimini şekillendiren eğilimlerdendir?

Soru 15:

Aşağıda verilenlerden hangisi ürün akışı, tüketiciler, dağıtıcılar ve değer zincir birimleri arasındaki, arz talep işlem bilgisini ifade eder?

Soru 16:

Aşagıdakilerden hangisi kurumsal kaynak planlaması yazılımının kullanıcılara kendi değişikliklerini yapabilme olanağını sağlamasıyla ilgilidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımının sistemin başarısı açısından değerlendirme maddelerinden biridir?

Soru 18:

Proje ile yakından ilgilenmek Proje için gerekli kaynağı sağlamak Liderlik özelliğini kullanmak Yukarıda sıralanan unsurlar, aşağıda verilen ERP uygulaması başarı kriterlerinden hangisi ile alakalıdır?

Soru 19:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi web tabanlı işletme yazılımları içerisinde yer almaktadır?

Soru 20:

İşletmenin özellikle üretim, lojistik, dağıtım, muhasebe, finans ve insan kaynakları fonksiyonları içindeki işletmenin pek çok sayıda iç iş süreçlerinin otomasyonunu ve bütünleşmesini sağlayan bir çapraz fonksiyonel işletme sistemine ne ad verilir?