logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları

Soru 1:

Almanya’da kurulan ve ilk zamanlarında R/1, R/2, R/3 isimleriyle sistemler sunan firma aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

İşletme ile tedarikçileri, müşterileri, dağıtım kanalları ve diğer işletme ortakları arasındaki ilişkinin ve işletme süreçleri ağının otomasyonunu ve bütünleşmesini sağlayan çapraz fonksiyonel işletme sistemine ne denir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi sistem analiz sonunda mutlaka hazırlanması gereken belgelerden biridir?

Soru 4:

Kurumsal kaynak planlaması yazılımı geliştirme döngüsünde  uygulanmakta olan sistemin nasıl işlediği ve bu işleyişin işletmenin hangi kesimlerinde, ne gibi sorunlar yarattığının ortaya konduğu aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Kurumsal kaynak planlaması sistemini, yapılabilirlik açısından değerlendirme ve sistemin başarısı açısından değerlendirme olarak farklı boyutlarda değerlendirilebilir. Aşağıdakilerden hangisi sistemin başarısı açısından değerlendirme boyutlarından biridir?

Soru 6:

Müşterinin tüm hesap bilgilerini içeren verileri depolayıp ve işletmenin tümündeki Internet, İntranet ve diğer ağ bağlantıları aracılığıyla, bu bilgileri ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak için hazır tutan müşteri ilişkileri unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

İhtiyacı tahmin etmek ile bu işlemi randımanlı olarak yönetmek; envanteri idare etmek; bir şirketin müşteriler, tedarikçiler, distribütörler ve başkaları ile sahip olduğu iş ilişkilerinin ağını geliştirmek ve tedarik zincirinde her bağlantının durumunun geri beslemesini almak gibi amaçlara yönelik e-işletme yazılımı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı, müşterilerin ticari ve yaşamları ile ilgili verileri izler ve bu verileri hangi birimler ile paylaşır?

Soru 9:

ERP uygulamalarında başarılı olunması; ERP programının tedarikçileri, ERP sistemini işletmede uygulayanlar ve ERP’yi kullananlar için farklı anlamlar taşımaktadır. Aşağıdakilerden başarı ölçütlerinden hangisi ERP sistemini işletmede uygulayanlar için geçerlidir?

Soru 10:

I. Internet, kurumsal intranet ve extranetlerin yaygınlaşması yazılım işletmelerinin Web arayüzlerini ve şebeke yeteneklerini Kurumsal Kaynak Planlaması sisteminin içine kurmak için internet teknolojilerini kullanmaya teşvik etmiştir. II. Kurumsal Kaynak Planlaması evrimleşmesinde ikinci gelişmedir. III. Internet bağlanabilirliği, Kurumsal Kaynak Planlaması sistemlerinin gelişmesine yol açmıştır. Yukarıda özellikleri verilen Kurumsal Kaynak Planlaması uygulamalarında evrimleşmekte olan büyük gelişme ve eğilim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi işletmeleri değişime yöneltebilecek nedenler arasında yer alır?

Soru 12:

Belli bir örgütsel işlevin ya da uygulamanın örgütler arasındaki karşılaştırılmasına ne denir?

Soru 13:

Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımı geliştirme döngüsündeki ilk aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

ERP’nin karmaşık işler için yapıldığını göz ardı edip tüm süreçlerde kullanmak Nasıl bir işe başlandığının yeterince farkında olunmaması Değişimi etkin olarak yönetememek Bütünleşmeye istekli ve hazır olmamak ERP çalışmasını süreli bir proje olarak değerlendirmemek Yukarıda yer alan ifadelerden hangileri ERP yazılımlarının başarılı olması için yapılmaması gereken hatalar arasında yer alır?

Soru 15:

Kurumsal kaynak planlaması nedir?

Soru 16:

İşletmeler, Kurumsal Kaynak Planlaması ile müşteri ilişkileri yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, satın alma, karar destek ve diğer iş süreçlerini nasıl geliştirmiştir?

Soru 17:

C¸eşitli reklam ve pazarlama çalışmalarıyla ürün için yaratılan kalite imajı,vizyonu gerçekleştirme yeteneği alt kriterlerinden hangisine girer?

Soru 18:

Aşağıda verilenlerden hangisi “rekabete dayalı yeni ürün ve üretim politikaları” açısından KKP’nin doğrudan katkısıdır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi veri madenciliği sürecinin ilk aşamasıdır?

Soru 20:

I- İyi bir sistem, maliyetleri azaltırken geliri artırmalıdır. II- İyi bir sistemi sadece uzmanlar kullanabilmelidir. III- İyi bir sistem, zamanında, doğru ve anlaşılır çıktılar vermelidir. IV- İyi bir sistem, kendini yedekleyebilmelidir. Yukarıdaki maddelerden hangileri yeni kurulan bir yönetim bilgi sistemini değerlendirme ölçütleri içerisinde sayılabilir?