logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İşletme Analitiği

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi iyi grafiklerin oluşturulabilmesi için araştırmacının dikkat etmesi gereken hususlardan birisi değildir?

Soru 2:

Bir veri setindeki en büyük değeri hangi formülü kullanarak bulabiliriz?

Soru 3:

Üzerinde çalışılan sürekli bir değişkenin değer aralığı içerisinde nerelerde yoğunlaşma gösterdiğini görebilmek için hangi grafik oluşturulur?

Soru 4:

Sekiz harften oluşan İSTANBUL kelimesinden üçer harfli anlamlı ya da anlamsız kaç kelime oluşturulabileceği aşağıdakilerden hangi olasılık dağılımı yöntemi kullanılarak bulunabilir?

Soru 5:

Değişkenler arasında var olan ilişkilerin modellenmesi aşamasında kullanılan grafik türü aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi işletme analitiği araçlarının işletmelerin problemlerine çözüm üretme ve geleceğe dönük kestirimler yapma konusunda sağladığı katkılardan birisi değildir?

Soru 7:

Aşağıda verilen yazılımlardan hangisi betimsel analitik yazılımlar kapsamındadır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi bir karar problemi için uygun veya eniyi karar seçeneğinin belirlenmesine yönelik öneri içeren yöntem ve yaklaşımdır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi ilgilenilen değişkenin oran, indeks, yüzde ya da artış oranı olarak ölçüldüğü durumlarda değişkenin ortalamasını hesaplamak için kullanılır?

Soru 10:

Aşağıdaki önermelerden hangileri doğrudur? Alternatif hipotez eşitsizlik şeklinde ifade edilirse, hipotez testi çift yönlü; Alternatif hipotez büyüklük şeklinde ifade edilirse hipotez testi tek yönlü; Alternatif hipotez küçüklük şeklinde ifade edilirse hipotez testi tek yönlü; olacaktır.

Soru 11:

"Bağımsız iki örneklem Student-t testi, örneklem büyüklüğü ..... küçük olması durumunda, Normal dağıldığı varsayılan farklı iki ana kütleden gelen örneklemlerin ortalamalarının karşılaştırılmasında kullanılır" Boşluğa hangi kavram gelmelidir?

Soru 12:

Ana kütle aritmetik ortalama (µ) değerinin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Veri setlerine ilişkin özet bilgilerin elde edilmesinde kullanılan ve ortalama olarak da adlandırılan ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi nitel değişkenlere bir örnektir?

Soru 15:

Çizim alanı içinde aşağıdakilerden hangisi yer alır?

Soru 16:

AÖF kısaltması 3 harften oluşmaktadır. PERMÜTASYON(3;1), PERMÜTASYON(3;2) ve PERMÜTASYON(3;3) işlevlerinin sonuçları aşağıdaki seçeneklerin hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

Soru 17:

Ağırlık değişkeni için seçeneklerden hangisi doğrudur?

Soru 18:

Belirli bir koşulu sağlayan veya ölçüte uyum sağlayan değerlerin kurala bağlı seçilen bir alt kümesinin aritmetik ortalamasının bulunmasında kullanılacak olan komut aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Bağımlı değişken gözlem değerleri y’ler ve bağımsız değişken x’lerle elde edilen regresyon denklemi yardımıyla araştırmacı gözlemlediği herhangi bir x değeri için y’nin alacağı değeri tahmin edebilen yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Grafiği oluşturulacak değişken veya değişkenlere ilişkin çizimleri yapabilmek amacı ile ayrılan alan nedir?