logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İşletme Analitiği

Soru 1:

Özet tablodaki bir alanda bulunan her bir elemana ne denir?

Soru 2:

Birimlerin sahip oldukları ve birbirlerinden ayırt edilmelerini sağlayan özelliklere ne ad verilir?

Soru 3:

Saha çalışmalarında iki değişkenin arasındaki ilişkiyi korelasyonlar gibi lakin kısa sürede veren grafik türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Hesaplanması en kolay ortalama türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangileri betimsel analitik kapsamında düşünülebilir? I. Verinin görselleştirilmesi II. Raporlar III. Gösterge panelleri IV. Nokta tahmini V. Aralık tahmini

Soru 6:

"....... algoritmaları; aynı küme içerisinde bulunan veriler arasındaki benzerliğin mümkün olduğunca arttırılması ve farklı kümeler arasında bulunan benzerliğin de mümkün olduğunca azaltılması kavramına dayanır." Boşluğa hangi kavram gelmelidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi grafikler ile ilgili yanlış bir bilgidir?

Soru 8:

A5 hücresinde Grafik Araçları metni bulunmakta iken A6 hücresine =MBUL("A";A5;2) formülü yazılırsa A6 hücresinde aşağıdaki sonuçlardan hangisi oluşur?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi bağımlı iki örneklem Student-t testi işlevini yerine getirir?

Soru 10:

Ayakkabı büyüklüğü hangi ölçek türünde ele alınır?

Soru 11:

Oluşturulmuş model ile test edilen verilerin modelin oluşturulması sırasında kullanılmış olan verileri açık şekilde temsil ettiğini göstermenin en iyi yolu hangi özellik ile mümkün olmaktadır?

Soru 12:

Tercihe göre grafik alanı ile çizim alanı arasında boş bir yere konulan ve değişkenler hakkında bilgi içeren (yaş, nüfus, cinsiyet vb.) grafik bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi Excel’de grafik oluştururken grafikteki tüm değişkenleri kapsayan öğedir?

Soru 14:

Eşit aralıklı ölçek ile ölçümlenmiş sürekli değişkenlerin, değer aralığı içerisinde nerelerde yoğunlaşma gösterdiğini anlamak için aşağıda verilen hangi grafik türü daha uygundur?

Soru 15:

Hangi sihirbaz kullanılmak istenen veri setinde seçilmiş olan herhangi bir alan (sütun) için dağılımı ve değerleri grafiklerle ifade ederek veri setinde bulunan verilerin türünün ve miktarının daha belirgin bir şekilde anlaşılmasını sağlamaktadır?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi “ilişkili alan değerlerinin derlemesidir”?

Soru 17:

Özet tablo oluşturmak için bir hücre aralığı, bir tablo, dış bir kaynaktan alınan bilgiler hangi terim ile ifade edilir?

Soru 18:

Binom dağılımı için işlevin biçimini belirleyen mantıksal değer hangi komut ile gösterilir?