logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Bilgisayar Ve Programlamaya Giriş

Soru 1:

Bilgisayar sistemlerinde programların saklanması, genellikle ikincil depolama aygıtları ile yapılır. Bilgisayar kullanıcıları arasında “program yükleme” olarak adlandırılan bu işlemde aşağıdaki kaynakların hangisinden yararlanılabilir?

Soru 2:

Bilgisayarın belleğinde bilginin saklandığı gözlere verilen sembolik adlara ne denir?

Soru 3:

Bir kod parçasının ne kadar tekrarlanacağını döngüye girene kadar bilmiyorsak hangi deyimi kullanırız?

Soru 4:

Fonksiyona referans yöntemi ile argüman geçirme işlemi hakkında verilenlerden hangileri doğrudur? Orijinal değer değişebilmektedir. Orijinal değişkenin adres değeri kullanılmaktadır. Fonksiyona geçirilen argüman bir gösterici-değişken olarak kullanılmaktadır.

Soru 5:

Aşağıdaki ilişkisel işleçlerin hangisinin açıklaması yanlış verilmiştir?

Soru 6:

Fonksiyon çalıştığı sürece aktif olup fonksiyondan çıkıldığında iptal edilen değişkenler aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Bir programın başlatılması için merkez işlem birimi, programa ait ilk komutu ana bellekten almalıdır. Merkez işlem birimi, adres yoluna komutun ana bellekte bulunduğu adresi koyar. Adres yolundaki bellek adresi sayesinde komut ana bellekte bulunur. Komut, merkez işlem birimi tarafından çözülür. Komut, veri yolu üzerinden ana bellekten merkez işlem birimine taşınır. Çözme işlemi sayesinde, merkez işlem birimi ne yapması gerektiğini belirler. Merkez işlem birimi, gerekli işlemi gerçekleştirir. Merkez işlem birimi, bilgisayarın diğer donanım bileşenlerine komutun işlendiğini belirten sinyaller gönderir. Yukarıda program komutlarının çalıştırılması için gerçekleşen adımlar sırasıyla verilmiştir. Hangi ikisi değiştirildiğinde doğru bir sıralama olur?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi bir kesirli sayı veri tipidir?

Soru 9:

Yazılan program kodlarının daha modüler bir şekilde yapılandırılmasını sağlayan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Gösterici bildiriminde, gösterici adı önünde hangi karakteri kullanılmaktadır?

Soru 11:

Bir kod parçasının ne kadar tekrarlanacağını döngüye girene kadar bilmiyorsak aşağıdakilerden hangi deyimi kullanırız?

Soru 12:

İçerisine argüman alan fonksiyonlarda, bu argümanların gönderilmesi için kaç farklı yöntem bulunmaktadır?

Soru 13:

Yukarıdaki do - while döngüsü kaç tekrar yapar ?

Soru 14:

C Programlama dilindeki alt program kodları olup, yazılan program kodlarının daha modüler bir şekilde yapılandırılmasını genel olarak hangileri sağlar?

Soru 15:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde fonksiyon tanımı yapılırken dikkat edileceklerden biri yanlış verilmiştir?

Soru 16:

Dizilerin boyut bilgilerinde kullanılabilecek ve programlamada büyük esneklik sağlayan bir yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Bir grup sabiti sıralayıp sıra numarası verme eylemini hangi anahtar sözcüğü yapar?

Soru 18:

yerel değişkenler; return (geri_donus_degeri) ; fonksiyon_tipi fonksiyon_adı(arguman1,arguman2){ fonksiyon kod satırları; } Aşağıdakilerden hangisinde fonksiyon bloğunun doğru yazılışıdır?

Soru 19:

C¸ağrılacak fonksiyon main()’den önce tanımlanmaz ise derleme hatası verecektir /* ve */ işaretleri arasında yer alan metinler derleyici tarafından program satırı olarak dikkate alınmaz ve derlenmez. Fonksiyon tanımlamasından sonra “;” (noktalı virgül) işaretinin unutulması derleme hatası verecektir Referans yöntemi ile argüman geçirildiğinde, çoğunlukla fonksiyondan bir geri dönüş değerine ihtiyaç kalmamaktadır Yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 20:

C Programlamada, aynı tipte olan birbirleri ile ilişkili verilerin veya değişkenlerin belli bir indis sırasına göre tek bir değişken adı altında bir arada tutulmasını sağlayan yapılara ne ad verilir?