logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Yaşlılarda Davranış Sorunları Ve Uyum

Soru 1:

Yaşlıların, kaslarını eskisi kadar iyi kullanamaması, daha yavaş hareket etmeleri gibi durumlar aşağıdaki seçeneklerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 2:

Ağlama, kederli olma, umutsuzluk ve çaresizlik gibi belirtilerle gözlenen uyum bozukluğu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Bireyin kendi kendini düzenleme, kontrol etme ve kendi yaşamı ile ilgili kritik ve önemli kararlar alabilme becerisi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi belleğin farklı işlevlere sahip olan boyutlarından biri değildir?

Soru 5:

60 yaşındaki bir marangozun, ahşap oymacılığı yaparken sohbet etmesinin yaralanmasına neden olması aşağıdaki bileşenlerden hangisinin yaşla birlikte azalmasından kaynaklanmıştır?

Soru 6:

I. Yaşadığı mekânı değiştirememe, II. Topluma uyumda zorluklar, III.  Kontrol kaybı duygusu, IV. Ailevi sorunlara gösterilen tepkinin artması, Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri yaşlılarda görülen ruhsal sorunlardandır?

Soru 7:

Bireyin zararlı alışkanlıkları, sağlık problemi ile ilgili bilgisi, hastalığının günlük yaşamını kısıtlayıp kısıtlamaması gibi durumları içeren kavram hangisidir?

Soru 8:

Uyumu etkileyen faktörler içinde gerçekçi amaçlar belirlendiğinde yaşlılara hangi yönde fayda sağlayacaktır ?

Soru 9:

Aşağıdakileden hangisi işitme problemi olan yaşlıların iletişimini ve günlük yaşamını kolaylaştırmak için yapılması gerekenlerden biridir?

Soru 10:

75 yaştan daha yaşlı olanların işitme kaybı yaşıyor olma olasılığı aşağıdaki şıkların hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi yeniliklere açık olmayan bir yaşlının sergileyeceği davranış veya tutumlardan biri değildir?

Soru 12:

60 yaş üstü bireylerde orta ve düşük düzey gelirli ülkelerde oran kaçtır?

Soru 13:

"............... kendi kendini düzenleme, kontrol etme ve kendi yaşamı ile ilgili kritik  kararlar alabilme gibi özellikleri vurgulamaktadır." Yukarıdaki boşluğu hangi seçenek doğru şekilde tamamlar?

Soru 14:

İçeriğinde özgeçmiş, soy geçmişi, şu anki durumu ve ilaç kullanımı ile ilgili bilgiler yer alan ve yaşlıyı sağlık açısından tanımaya yarayan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Kitap okumak Bulmaca çözmek Eğitim hayatına de­vam etmek Sosyal etkinliklere katılmak Aşağıdakilerden hangileri yaşla ortaya çıkan atro­fi etkisinin azalmasına katkı sağlayan aktivitelerdendir?

Soru 16:

Tatlı, tuzlu, ekşi ve acının tadını alma hangi yaştan itibaren belirgin şekilde azalmaktadır?

Soru 17:

Duygu durum bozuklukları, demansın hangi alanında ortaya çıkan belirtilerdendir?

Soru 18:

Yaşlı kişilerin sağlık durumuyla ilgili en önemli kavramlardan birisi “sağlık öyküsü” dür. Sağlık öyküsünün içeriğinde aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? I-özgeçmiş II-soy geçmişi III-şu anki durumu IV-ilaç kullanımı

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi, birey yaşlansa bile gelişimine devam eder?

Soru 20:

Önceden birçok farklı alanda etkinliklere katılan bir bireyin yaşlılık döneminde bunlardan bir ya da birkaçını tercih etmesi, uyum süreci açısından hangi kavram ile ifade edilebilir?