Soru 11:
I. Ölüm, her yaştaki bireyler için her an ortaya çıkabilecek bir son olsa da yaşlı bireylerin bu sona daha yakın oldukları kabul edilir. II. Ölüm kaygısının yirmili yaşlarda en üst düzeyde olduğu, sonraki yaşlarda gittikçe azaldığı görülmektedir. III. Ölüm kaygısı özellikle kadınlarda ellili yaşlarda yeniden artmakla birlikte yaş ilerledikçe bireyler daha az ölüm kaygısı yaşamaktadırlar. IV. Yaşlılar orta düzeyde ölüm kaygısı yaşamakta ve Tanrı algıları ne kadar olumluysa o kadar az ölüm kaygısına sahip olmaktadırlar . V. Genç yetişkinlerle yaşlılar arasında ölüm kaygısı düzeyi açısından fark olmadığını belirten çalışmalar, yaşlıların gençlerden daha fazla ölüm kaygısına sahip olmadığını göstermektedir. Yaşlılarda Ölüm kaygısi ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
C) I, II, III, IV, V
Soru 14:
I.Yeterli kaynaklar II.Algı farklılıkları III.Biyoloji IV.İletişim hataları Yukarıdakilerden hangileri çatışmayı ortaya çıkaran durumlar arasında yer almaktadır?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
E) II, III, IV
Soru 19:
I. Problem odaklı başa çıkmada birey, kaygı yaratan durumu değiştirmek ve etkilerini azaltmak için neler yapabileceği üzerinde durur ve harekete geçer. Başka bir ifadeyle bu başa çıkma tarzında birey durumu değiştirmeye ve sorunu ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. II. Duygusal odaklı başa çıkmada birey, duruma ilişkin yaşadığı duygularını ve durumu ele alış şeklini değiştirmeye çalışır. Özellikle de problem bireyin kontrol edemeyeceği bir şey ise, durumu değiştirmek, problemi çözmek için yapacağı bir şey yoksa o zaman duruma ilişkin duygularını değiştirmeye çalışır. III. Kaygı ve stres durumlarıyla baş etmede kullanılan yöntemlerden biri de inançlardır. Ayrıca yapılan çalışmalar, egzersiz ya da spor yapmanın öfke gibi kaygı düzeyini de azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. IV. Boş zamanların değerlendirilmesi de kaygı düzeyini düşüren bir faktördür. Bir baş etme stratejisi olarak sosyal etkinlikler, sadece boş zamanları değerlendirme değil aynı zamanda toplumsal yaşama katılmayı içerir. V. Kaygı bozukluklarının tedavisinde, psikoterapi ve/veya ilaç tedavisi kullanılmaktadır. Özellikle bilişsel davranışçı terapiler en çok kullanılan yöntemlerdir. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri yaşlı bireylerin kaygıyla başetmelerini sağlayacak yöntemlerden biridir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
C) I, II, III, IV, V