logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Bireyler Arası İletişim

Soru 1:

Bireylerarası ileitşimin ilk hangi toplumsal yapıda başladığı varsayılır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi Bernstein’a göre sözlü iletişimi anlatan cümlelerden birisi değildir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi 1932 yılında Princeton Üniversitesi’nde stereotiplerle ilgili yapılmış olan çalışmada Japonlar hakkında yüksek çıkan sonuçlardandır?

Soru 4:

Bireysel çatışma tiplerinin sayısı hangi seçenekte yer almaktadır

Soru 5:

"Kazan-kazan" anlayışı, Hocker ve Wilmot tarafından tanımlanan hangi strateji seçeneğinin temelini oluşturur?

Soru 6:

Atılganlık hakları, sağlıklı bireylerarası ilişkiler kurmak için gerekli olan bir çerçeve oluşturmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu haklardan biri değildir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi geleneksel otoriter kültür ifadelerinden birisi değildir?

Soru 8:

Aşağıdaki kavramlardan hangisi ekin ekmek, yetiştirmek, terbiye etmek anlamlarına gelmektedir?

Soru 9:

Toplumun kültürünü yansıtan bazı değerler sembollerle somutlaşır. Aşağıdakilerden hangisi günümüzde Türk kültüründe öne çıkan sembollerden biri olabilir?

Soru 10:

Verici ile alıcının birbirini görmeden herhangi bir iletişim kanalını kullanarak yaptığı iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

İletişim sürecine katılan bireylerin kendi düşünce ve duygularını nasıl belirttiklerini, kendilerini sözlü olarak nasıl ifade ettiklerini, sözcükleri nasıl ve ne kadar sözlük anlamında kullandıklarını ifade eden terime ne denir?

Soru 12:

İletişimin amacına, hedefe ve bağlamın özelliklerine bağlı olarak kullanılacak iletişim aracı değişiklik gösterebilir. Tarih boyunca değerlendirildiğinde, iletişim araçlarının gelişimi aşağıdaki alanlardan hangisiyle  en yakından ilişkilidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi iletişim araçlarından birisidir?

Soru 14:

İletişim kuramcısı Marshall McLuhan'ın bu görüşüne göre medya teknolojileri, toplumda bireylerin nasıl düşüneceğini, hissedeceğini, hareket edeceğini ve/veya toplumun biçimini ve çalışmasını şekillendireceğini belirlemektedir. Yukarıda özetlenen görüşün kuramsal adı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi çatışma çözümü aşamalarından biri değildir?

Soru 16:

''Bir görüşe sahibim; ancak en doğrusu bu görüş olmayabilir. İkna edilmeye hazırım'' türünden bir yaklaşım savunmacı davranışı başlatan hangi iletişim davranışı ile ilgilidir?

Soru 17:

Stereotipler ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 18:

Sözlü iletişimle ilgili aşağıda yer alan ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 19:

Bir düşünce, fikir ya da nesnenin yerini tutan, bir kavramı veya bir düşünceyi belirten gözle görülür ve anlamı bilinir işarettir. Yukarıda tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Bir çatışma içerisinde kişinin kendisine uygun seçeneği tercih etmesi, diğer tarafın da benzer bir şeyi yaptıktan sonra birinin yaptığının diğerine mantıksız gelmesi çatışmayı değiştirmek için kullanılan hangi seçenekle ilgilidir?