logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Bilgi Toplumu Ve E-Devlet

Soru 1:

Aşağıdakilerden Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nun görev ve yetkilerinden biridir?

Soru 2:

Türkiye’de e-Devlet alanındaki faaliyetle­rin idare ve eş güdümünü gerçekleştiren temel birim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), hangi yıldan beri Türkiye çapında, yüksek yargı dâhil, tüm adalet sistemini kapsayacak biçimde kullanılmaktadır?

Soru 4:

Evrensel hizmet kavramı ilk kez nerede ve ne zaman ortaya çıkmıştır ?

Soru 5:

E-Parlamento sisteminin bilgi ve hizmet sunacağı teknik altyapının iyi kurulmuş ve işletilmekte olmasına İnsan kaynaklı sorunların öngörülmüş ve tedbirlerinin alınmış olmasına E-Parlamento uygulamalarının vizyonun netleştirilmiş ve tüm paydaşlar tarafından benimsenmiş; idari ve siyasi desteğinin de güçlü ve sürekli olmasına E-Parlamento uygulamalarının başarısı yukarıdakilerden hangisine/hangilerine bağlıdır?

Soru 6:

İdari sistemlerin her çağın değişen şartlarına ayak uydurabilmesi için yapılması gereken değişikliklere verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdaki ülkelerden hangisi vatandaşların bilimsel analize dayalı fikirlerini parlamentonun dikkatine sunmak için kullandıkları Bilim Yoluyla Fikirler web sitesine sahiptir?

Soru 8:

Hangisi E-Parlamento'nun işlevleri arasında yer almaz?

Soru 9:

Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Parlamento ve Vatandaş uygulamasını hangi ülke yürütmüştür?

Soru 11:

E-Yargının geleceğine yönelik değerlendirmelere baktığımızda e-Yargı sistemlerinin mevcut durumundan ve teknolojik yönelimlerden hareketle, e-Yargı sistemlerinde gelecekte yaşanması muhtemel değişiklikler öngörülmüştür. Adalet sistemlerinin noterlik ayağında kullanılma ihtimalinin olması aşağıdakilerden hangisi ile açıklanır?

Soru 12:

UYAP sisteminde 2018 yılı Nisan ayında avukatlara yönelik olarak hizmete giren yeni mobil (m-)Adalet hizmeti aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

UYAP ile entegre çalışan Adli Sicil Bilgi Sistemi’nden sabıka, MERNİS’ten nüfus, Adres Kayıt Sistemi’nden adres, POLNET’ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankası’ndan döviz kurları ve TAKBİS’ten tapu ve kadastro kayıtları gibi verilere yargı birimlerince hızlıca erişilebilmeyi sağlayan portal aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

"......... kavramı “Fransa’da krallık zamanında vilayetlerde bulunan meclis” anlamına gelen Fransızca “parlament” sözcüğünden gelmektedir." yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 15:

2008 yılında yayımlanan ve Türkiye’nin de dâhil olduğu toplam 105 ülkenin parlamentosundan bilgi alınarak hazırlanan ilk Dünya E-Parlamento Raporu’nda bu raporun amacının dünyadaki e-Parlamento uygulamalarının kıyaslamasını ve sıralamasını yapmak olmadığı önemle vurgulanmıştır. Aşağıdakilerden hangisi söz konusu raporun sonuç kısmında yer alan başlıklardan biri değildir ?

Soru 16:

e-Devlet kavramının temel boyutları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir ?

Soru 17:

I. Yasama sürecine katılım II. İletişim ve temsil III. Denetim IV. Gözetim Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kurumsal düzeydeki e-Parlamento faaliyetleri arasında yer almaktadır?

Soru 18:

Başarılı e-Parlamento uygulamalarından biri olan ABD Kongresi web sitesi hangi yıl çalışmaya başlamıştır?

Soru 19:

E-Parlamento uygulamalarının başladığı dönem hangisidir?

Soru 20:

aşağıdaki tarihlerden hangisi dünyadaki web sitesine sahip olan parlamentoların en az olduğu yıldır?