logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Bilgi Toplumu Ve E-Devlet

Soru 1:

aşağıdakilerden hangisi Polis Bilgisayar Ağıdır?

Soru 2:

28 Temmuz 2006 tarihinde yürürlüğe giren Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı belgesindeki eylemlerden kaç tanesi e-Devletle doğrudan veya dolaylı olarak ilgilidir?

Soru 3:

Tüm bilgi ve hizmet sunma kanallarına ek olarak kamu kurumlarında fiziksel/yüz yüze hizmet sunumunun devam ettiği görülmektedir. Aşağıdakilerden hangisi hizmet sunum yöntemlerinden değildir?

Soru 4:

E-Parlamento, teknolojileri, bilgiyi ve standartları iş süreçlerinin kalbine yerleştirir. E-Parlamento uygulamaları 2000li yıllarda ortaya çıkmıştır. E-Parlamento iş birliği, kapsayıcılık, katılım ve insanlara açıklık değerlerini kurumunda somutlaştırır. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri E-parlamento uygulamaları ile ilgili doğrudur?

Soru 5:

M-Devletin açılımı nedir ?

Soru 6:

2016-2019 Ulusal E-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı aşağıdakilerden hangisi tarafından hazırlanmıştır?

Soru 7:

E-Devlet hangi anlama gelmektedir ?

Soru 8:

Kamu sektörünün ihtiyaç duyduğu ölçek ve niteliğin ötesinde miktar ve kalitede satış yapması durumuna ne ad verilir?

Soru 9:

Dünya E-Parlamento Raporu adı verilen çalışma serisinin son raporu ...... yılında kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Yukarıdaki cümleyi aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Soru 10:

Parlamentolar-Arası Birlik ile Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi’nin işbirliğiyle kurulmuş olan Parlamentolarda Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı Küresel Merkezi, e-Parlamento uygulamaları konusunda düzenli olarak detaylı raporlar hazırlamaktadır. Bu merkez tarafından ilk olarak hangi yılda Dünya E-Parlamento Raporu yayımlanmıştır?

Soru 11:

Taslak yasal düzenlemelerin elektronik ortamda, “askıya çıkarılması” yoluyla vatandaşların ve diğer paydaşların fikir ve önerilerinin sorulmasına ne ad verilmektedir?

Soru 12:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde ana tür e-Devlet etkileşimleri doğru verilmiştir?

Soru 13:

Aşağıdaki ülkelerden hangisi için SmartGov tarafından “Parlamento ve Vatandaş” uygulaması tasarlanmış ve geliştirilmiştir?

Soru 14:

Bir vatandaş bir kanun teklifi veya tasarısı ile ilgili komisyon tutanaklarını parlamento web sitesi üzerinden incelemesi hangi temel iletişim ve etkileşim kategorisi içerisinde derğelendirilir?

Soru 15:

TBMM’nin resmî web sitesi adresi olan “http://www.tbmm.gov.tr” adresi altındaki “http://www.yenianayasa.tbmm. gov.tr” bağlantısında yeni anayasanın muhtemel içeriği konusunda kişisel ve kurumsal görüş ve öneriler toplanmıştır. Bu sitenin açılımı hangi yıl gerçekleşmiştir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi Elektronik Devlet hizmetlerinin cep telefonu ve tablet gibi taşınabilir araçlar yolu ile sunulmasıdır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi Parlamentolar-Arası Birlik tarafından 2007 yılından beri düzenlenmektedir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi UYAP şemsiyesi altına alınan birimlerden birisi değildir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi e-devletin kullanılmasına dair söylenebilecek ifadelerden biri değildir?

Soru 20:

UYAP'tan önce 7-15 gün içerisinde gerçekleşen "talimat, müzekkere ve dosya gönderme" işlemi UYAP'tan sonra ne kadar süre içerisinde gerçekleşmektedir?