logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Bilgi Toplumu Ve E-Devlet

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi İçişleri Bakanlığına bapğlıdır

Soru 2:

Türkiye Ulusal Enformasyon Altyapısı Master Planı (TUENA) KAMU-NET E-Türkiye Girişimi Eylem Planı Kısa Dönem Eylem Planı (KDEP) E-Dönüşüm Türki­ye Projesi Yukarıdakilerden hangisi bilgi ve iletişim teknolojilerinden azami miktar­da yararlanılan bir kamu yönetimi sistemi oluştur­ma amacı güden çalışmalardan ilk olarak hazırlanandır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi önceliklendirilen 11 eylemin arasından seçildiği 62 E-Devlet eylemi arasındadır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi Ulusal E-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan stratejik amaç ve hedefler arasındaki "Kamu Hizmetlerinde e-Dönüşümün Sağlanması" ile ilgilidir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi edevlet sisteminin kullanımına dair doğru bir ifade değildir?

Soru 6:

2018 Dünya e-Parlamento raporuna göre milletvekilleri vatandaşlarla iletişim kurmak için daha çok hangi kanalı tercih etmektedir?

Soru 7:

Türkiye’de internet ilk olarak hangi yılda kullanılmaya başlamıştır?

Soru 8:

Hangisi E-Parlamento uygulamalarının ortaya çıkması ve yayılmasında daha etkili olmuştur?

Soru 9:

TBD’nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 10:

İngiliz parlamentosu tarafından benimsenen ilk teknoloji dalgasında aşağıdaki araçlardan hangisi bulunmaktadır?

Soru 11:

Yönetim sürecinin çeşitli aşamalarında (karar verme, uygulama, değerlendirme, vb.) devletin tek başına değil, yönetim sürecinin diğer aktörleri/paydaşları (vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, özel şirketler, uluslararası kuruluşlar, vb.) ile beraber hareket etmesi hâlinde yönetim sürecinin etkinliğinin ve meşruiyetinin artacağını savunan kavram aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 12:

Örneğin: AB’ye katılma düşüncesi-hedefi Türkiye’de AB’den gelen istem ve baskılar sonucunda çeşitli alanlardaki AB değerlerine uyum gerekliliği doğurması aşağıdakilerden hangisini yansıtmaktadır?

Soru 13:

Türkiye’de ve Dünya’da e-Devlet konusunu yönetsel örgütlen­me, eşgüdüm, finansman ve personel yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alan bir “Temel e-Devlet Kanunu” hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez ?

Soru 14:

En fazla tasarruf aşağıdaki sistemlerin hangisinden sağlanmıştır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisinde e-devletin aktör odaklı sınıflandırması doğru verilmiştir ?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi Pew Araştırma Merkezi’nin ilgi alanlarından biri değildir ?

Soru 17:

2011 yılında aşağıdaki şehirlerden hangisinde Avrupa Parlamentosu Ziyaretçi Merkezi veya diğer adıyla Parlamentarium açılmıştır?

Soru 18:

Vatandaşların isterlerse parlamentolarındaki “sanal senatörlük” sistemine kayıt olup sanal senatör unvanını alarak yasa teklifleri ve tasarıları hakkında oy kullanabildiği ve/veya görüş ile geri bildirim verebildikleri uluslararası e-Parlamento uygulaması hangi ülkede gerçekleştirilmektedir?

Soru 19:

TBMM resmî web sitesi üzerinden dezavantajlı gruplardan biri olan görme engelliler için web sitesi içeriği ses kaydı olarak sunulmaktadır. “TBMM Mobil” adlı uygulamayla parlamentoyla ilgili birçok bilgi ve hizmetin akıllı telefonlar yoluyla rahatça kullanılabilmesi mümkün olmaktadır. TBMM web sitesinde Çocuklara yönelik olarak; “Nasıl milletvekili olunur?” ve “Kanunlar nasıl yapılır?” gibi soruların yanıtlarının bulunduğu web sayfaları oluşturulmuştur. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri Türkiye’deki e-Parlamento uygulamaları ile ilgili doğrudur?

Soru 20:

Yasama organlarında/ meclislerde/ parlamentolarda bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) kullanımına ne ad verilir?