logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Bilgi Toplumu Ve E-Devlet

Soru 1:

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı’ndaki (2006-2010) toplam 111 eylemden kaç tanesi, e-Devlet konusu ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgilidir?

Soru 2:

Taslak yasal düzenlemelerin bu şekilde, tabiri caizse, “askıya çıkarılması” yoluyla vatandaşların ve diğer paydaşların fikir ve önerilerinin sorulmasına, e-Devlet literatüründe ne ad verilir?

Soru 3:

TBMM resmî web sitesinin, bilgi sunma hizmeti açısından başarılı, ama yasama sürecine yönelik katılımcılık açısından eksiklikler içerdiği. Vatandaş-milletvekili etkileşiminin tek yönlü ve yetersiz oluşu. Altyapı ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesi bakımından TBMM’nin performansının küresel ortalamanın altında olduğu. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri Türkiye'de e-Parlamento uygulamaları konusunda getirilmiş eleştirilerdendir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi tematik parlamentoların sahip olduğu özelliklerden biri değildir ?

Soru 5:

Aşağıdakilerden seçenekleri hangisi Türkiye’de son bilgi toplumu stratejisi ve eylem planının başlangıç tarihidir?

Soru 6:

Türkiye’deki ilk internet bağlantısı hangi yıl gerçekleşmiştir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi e-Devlet kategorisi olan “devletten vatandaşa” kategorisiyle ilgili söylenebilir?

Soru 8:

2006-2010 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Uygulamaları dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisinin gerçekleştirilmesi için toplamda daha fazla eylemde bulunulmuştur?

Soru 9:

Hangisi TBMM Web Sitesi’ndeki içeriklerden değildir?

Soru 10:

Teknolojiye erişimde ve bir kere teknolojiye eriştikten sonra da ondan elde edilen faydalar konusunda yaşanan eşitsizlikleri anlatan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Vatandaş odaklı devlet Bilgiye ve hizmete haftanın 7 günü, günün 24 saati erişilebilir devlet Düşük maliyetle daha yüksek memnuniyet sağlamaya çalışan devlet Yukarıdakilerden hangisi hangisi e-Devlet ile bağlantılı amaçlar ve değişimlerden arasındadır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi Demirbaş'ın TBMM web sistemindeki bütçe süreci ile ilgili yaptığı araştırmada vermiş olduğu öneriler arasında yer almamaktadır?

Soru 13:

E-Devlet kapısını kullanma Kurum binasına giderek hizmet kullanma Kurumun resmi web sitesini kullanma Yukarıdakilerden hangisi elektronik devlet sistemlerinin ortaya çıkışından sonra kamusal bilgi ve hizmetlerin tüm kullanıcılarına sunulan çoklu elektronik hizmet kanalları arasındadır?

Soru 14:

I. Yolsuzluk azalmıştır. II. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük grupların sisteme erişimi kolaylaşmıştır. III. Mahkeme işlemleri hem hızlanmış hem de maliyetler düşmüştür. Yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri Brezilya e-Yargı sistemi ile ilgili doğrudur?

Soru 15:

Türkiye  e-Europe+ programına katılma protokolünü ne zaman imzalamıştır?

Soru 16:

Parlamentoların yapı ve işleyişi uzun süre çok fazla değişmese de, başta internet olmak üzere bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle ve yaygınlık kazanmasıyla beraber bu alanda önemli değişimler yaşanmaya başlanmıştır. Bu değişim hangi dönemde gerçekleşmiştir?

Soru 17:

yeni imza çeşitlerinin kullanımı için gerekli yasal altyapının oluşturulması amacıyla 2004 yılında "......." sayılı Elektronik İmza Kanunu yasalaşmıştır. boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi devletlerin iç işleyişlerinde ve hizmet sunumunda çeşitli teknolojilerden yararlanmasıyla ilgili yanlış bilgi içermektedir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi e-Yargı sistemlerinde görülen elektronik etkileşim kategorilerinden biridir?

Soru 20:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte e-Devlet hizmetleri ile ilgili usul ve esasları belirlemek, planlama, eşgüdüm ve izleme faaliyetlerini yürütmek gibi görevler, hangi kurumun yetki alanına girmiştir?