logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Bilgi Toplumu Ve E-Devlet

Soru 1:

Güncel akademik çalışmaların büyük çoğunluğu UYAP uygulamasının yaygınlaşmasının yargı sistemi üzerindeki etkisinin ________ olduğu sonucuna varmıştır. Yukarıdaki ifadedeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Soru 2:

Yargı sistemindeki tüm işlemlerin UYAP üzerinden e-İmza ile yapılması zorunluluğu hangi yıl getirilmiştir?

Soru 3:

Bir parlamenter, somut bir toplumsal sorunu ve bu sorunun olası çözümlerini özetleyen bir video ve metin açıklamasını yayınlar. Bu içerikten hareketle vatandaşlar da sorun hakkındaki analizlerini sisteme yüklerler. Takiben yine vatandaşlar, sisteme yüklenen fikir ve önerilere oy verebilirler. Yukarıda açıklaması yapılan parlamento aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi E-Yargı ile ilişkili önemli kavramlardan biri değildir?

Soru 5:

Kamu-Net hangi yıl faaliyet göstermiştir?

Soru 6:

Devletlerin teknoloji kullanımındaki temel amacı, aşağıdakilerden hangisi olamaz?

Soru 7:

Türkiye’nin e-Devlet Kıyaslama Raporu Performansı'ndaki aşağıdaki kullanıcı odaklılık konulardan hangisinin 2016-2017 ortalama puanı AB ortalamalarından yüksektir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi Kamu-Net Projesi’nin temel amaçlarından biri değildir ?

Soru 9:

Hangi seçenekte E-Devlet kavramının temel iki boyutu doğru verilmiştir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi son bilgi toplumu stratejisi ve eylem planı olan Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı’nın başlangıç tarihidir?

Soru 11:

Parlamentoların yapı ve işleyişi uzun süre çok fazla değişmese de 20. yüzyılın son çeyreğinde bir değişime uğramıştır. bu değişimin temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

sisteminin ne olduğu ve nasıl işlediği 2011 tarihli ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun hangi maddesinde yer almaktadır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi E-Devlet kavramının idari ve siyasi boyutlarıyla ilgili yanlış bilgi içermektedir?

Soru 14:

Dünya E-Parlamento Konferansı 2018 yılının 3-5 Aralık tarihleri arasında aşağıdaki kentlerden hangisinde düzenlenmiştir?

Soru 15:

Meclis İhtisas Komisyonları hakkında ayrıntılı bilgiler sunulan uygulamalar yürüten ülkelerden biri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Hangisi e-Parlamento uygulamalarının parlamento faaliyetlerine katma değer sağladıkları işlevlerden biri değildir?

Soru 17:

Teknolojik Devlet Elektronik Devlet Teknolojik Kamu Yönetimi Yukarıdakilerden hangisi kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi ve iletişim teknolojileri yoluyla bilgi ve hizmet sunması için kullanılan kavramlar arasındadır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi E-Yargı uygulamalarının Türkiye örneği olan UYAP’ta faaliyet gösteren altı portaldan (hizmet kapısı) birisi değildir?

Soru 19:

E-Parlamento uygulamalarındaki etkileşim türü eskiden milletvekillerinden vatandaşa yönelik daha tek taraflı bir iletişim iken, günümüzde giderek daha fazla oranda bir çift taraflı etkileşim hâline gelmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu etkileşim örneklerinden birini içermez ?

Soru 20:

Aşağıdaki uygulamalardan hangisinin özellikle adalet sistemlerinin noterlik ayağında kullanılma ihtimali olduğu düşünülmektedir?