Türkiye’de e-Yerel Yönetim konulu ilk akademik çalışmalar hangi yılların ortalarından itibaren görülmeye başlanmıştır?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
Aşağıdakilerden hangisi E-Devlet Kapısı bünyesinde güvenlik konusunda bilgi ve hizmet vermekte olan kamu kurum veya kuruluşlarından biri değildir ?
Hâlâ teknoloji yoluyla değil geleneksel yöntemlerle iş görülmesinden kaynaklanan kayıplar ….. maliyeti alt katerogirisi olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Yakınsama kavramının açıkladığı iki önemli gelişme aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru verilmiştir ?
Soru İptal
Mayıs 2019 verilerine göre, E-Devlet Kapısı kullanımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru bilgi vermektedir?
Aşağıdakilerden hangileri Türkiye’de başarılı e-Belediye uygulamalarının tespiti için e-Türkiye (e-TR) ödüllerini vermektedir? I. TÜSİAD II. Türkiye Bilişim Derneği (TBD) III.Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) IV. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)
E-Devlet alanında siyasi açıdan yaşanan en büyük sorun aşağıdakilerden hangisidir?
Kayıp Alarmı Koordinasyon Merkezi hangi yıl kurulmuştur?
TUENA planının hazırlanması için hangi bakanlığa proje koordinatörlüğü görevi verilmiştir?
Teknolojik gelişmelerin iç ve dış güvenlik alanlarında kullanılması, yeni bir olgu değildir. Örneğin, Osmanlı İmparatorluğu’nda 15. ve 16. yüzyıllarda Batılı ülkeleri gezerek, gerek askerî gerekse sivil alandaki en son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri öğrenerek Bab-ı Âli’ye rapor vermekten sorumlu bir bilim insanı ve kâşif grubu bulunmaktaydı. bu gruba verilen isim nedir?
Aşağıdakilerden hangisi e-devlet kapılarındaki "gelişmiş" sınıfında sunulan hizmetlerdendir?
Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye’de birçok belediyenin web sitesi kurma çabalarını erken aşamalarında tek başına, büyük emek harcayarak belgelemiş; böylece Türkiye’de e-Belediyeciliğin dijital arşivine büyük bir katkıda bulunmuştur?
Aşağıdakilerden hangisi E-Devlet Araştırmaları Programı’ndan (EDAP) sorumlu kuruluşlardan biri değildir?
Yerel yönetim birimlerinde teknoloji kullanımı konusu, somut olarak ilk kez, gelişmiş ülkelerde bilgisayarların birçok farklı sektördeki işyerlerine büyük sayılarda girmeye başladığı hangi yıllarda “yerel yönetimlerde bilgisayar kullanımının yaygınlaşması” başlığı altında incelenmiştir?
Dünyadaki ilk e-devlet kapısı uygulaması hangi ülkede kurulmuştur?
E-Devlet ve e-Yerel Yönetim kavramları arasındaki fark, aşağıdakilerden hangisinden kaynaklanmaktadır?
I. Kullanıcı odaklı olmaları II. Çok dilli e-hizmet sunmaları III. “APP” (application, uygulama) hizmeti sunmaları IV. Yaşam olayları çevresinde tasarlanmış olmaları Yukarıdakilerden hangileri dünyadaki e-Devlet uygulamalarının çoğunun sahip olduğu ortak özelliklerdir?
Türkiye'de kullanılan e-devlet kapısı uygulamasında 2019 yılı itibariyle kaç kurum hizmet vermektedir?
Belediyelerin bilgi ve hizmet sunumunda akıllı cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve giyilebilir teknolojiler (akıllı kol saatleri, vb.) gibi taşınabilir cihazlar yardımıyla mobil platformlardan yararlanması anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?