logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Bilgi Toplumu Ve E-Devlet

Soru 1:

Aşağıdaki yasalardan hangisi kamu hizmeti ve temel vatandaşlık hakkı sayılan, temel İnternet hizmeti de dâhil bazı iletişim hizmetlerini vatandaşın alması için devletin atması gereken adımları ve bu çabaların nasıl finanse edileceğini düzenlemektedir?

Soru 2:

Bir belediyenin resmî web sitesinde ihale ilanlarını ve sonuçlarını duyurması hangi alanların kesişmesine örnek olarak verilebilir ?

Soru 3:

2011 tarihli ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 445. maddesinde UYAP sisteminin ne olduğu ve nasıl işlediği şu şekilde tanımlanmıştır. Bu tanımlamaya göre aşağıdakilerden hangisi yanlış bilgi içermektedir?

Soru 4:

KDEP kapsamındaki eylemlerin konularına göre sayısal ve oransal dağılımına göre aşağıdakilerin hangisinin oranı diğerlerinden fazladır?

Soru 5:

devletten devlete devletten özel sektöre/iş âlemine devletten vatandaşa Yukarıdakilerden hangisi elektronik devletin alt kategorileri arasındadır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi UYAP şemsiyesi altına alınan birimlerden biri değildir?

Soru 7:

Parlamentolar için resmi bir kurumsal web sitesi yoluyla bilgi ve hizmet sunmak küresel bir hizmet sunma standardı hâline hangi yıl itibari ile gelmiştir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi yeni kamu işletmeciliği anlayışını benimseyen idari reform hareketlerinin özelliklerinden birisi değildir ?

Soru 9:

Dünya e-Parlamento Raporu ilk kez kaç yılında yayımlanmıştır?

Soru 10:

2018 Dünya E-Parlamento Raporu’na göre milletvekillerinin yüzde kaçı vatandaşlarla mobil cihazlar üzerinden iletişim kurmaktadırlar?

Soru 11:

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), Türkiye’deki temel e-Yargı uygulamasına verilen isimdir. UYAP, sağlıklı ve hızlı bir yargılama sistemi oluşturarak adalet sistemine yönelik güveni artırmayı hedeflemiştir. UYAP sistemi iki aşamada uygulamaya alınmıştır. İlk aşama olan UYAP-I çalışmalarına kaç yılında başlanmıştır?

Soru 12:

Türkiye incelendiğinde, hane halklarının internet ve bilgisayara erişimi- 2018 yılı verilerine göre- ülke nüfusunun yaklaşık yüzde kaçıdır?

Soru 13:

Kamu yönetimi reformu ihtiyaçları; Söz konusu e-Devlet projesinin uygulana­cağı kurum veya kurumlara ait çözüm bek­leyen somut soru ve ihtiyaçlar; E-Devlet projeleri yoluyla insanların, bilgile­rin, paranın ve kamusal işlemlerin denetimi; Kamu kurumları içerisinde, kamu kurum­ları ile özel sektör arasında ve ulus devletler-arasındaki benzeşim baskıları; Bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) hizmet­leri, yazılımı ve/veya donanımı satan özel sektör firmaları/şirketler tarafından gerçek­leştirilen “satıcı tetiklemesi” Yukarıda verilenler ile aşağıdakilerden hangisi anlatılmak istenmektedir?

Soru 14:

Aşağaıdakilerden hangisi e devlet- uygulamalarının dört aşamalı gelişim modelinin aşamalarından birisi değildir ?

Soru 15:

E-Yargı uygulamalarının kısa vadeli hedefleri, bu tür sistemlerden beklenen idari ve siyasi faydalardır. Aşağıdakilerden hangisi siyasi faydalardan biridir?

Soru 16:

Estonya’da ilk kez hangi yıl e-oylama sistemi kullanılmıştır?

Soru 17:

Başbakanlık kararıyla Türkiye Ulusal Enformasyon Altyapısı Master Planı başlıklı bilgi teknolojisi strateji belgesi hangi yılda resmi olarak hazırlanmaya başlanmıştır?

Soru 18:

UYAP sisteminin işleyişi için seçilen ilk pilot bölge aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Hangi seçenekler doğrudur? Elektronik devlet; temel olarak kamunun hizmet verdiği alanlarda bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılması yoluyla I- daha şeffaf II- vatandaşa daha yakın III- daha ucuz IV- daha iyi çalışan bir idari yapı olarak tanımlanabilir.

Soru 20:

Devletlerin iç işleyişlerinde ve hizmet sunumunda çeşitli teknolojilerden yararlanmasının genel adı aşağıdakilerden hangisidir?