logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Web Okuryazarlığı

Soru 1:

I. Gereken bilgi kaynaklarına erişebilmeyi II. Erişilen kaynakların doğruluğunu sorgulamamayı III. Yeni bilgi kaynakları yaratabilmeyi Yukarıdakilerden hangisi/hangileri web okur/yazarı olmak için yapılması gerekenlerdendir?

Soru 2:

İnsanların ve makinelerin ortak bir şekilde kendi aralarında ve birbirleriyle güçlü, sağlam bir bağ kuracağı ve akıllı etkileşimler gerçekleştirebileceği ağ yaklaşımı ön planda olduğu web evresi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdaki seçeneklerde beş basamaktan oluşan teknoloji okuryazarlığı basamakları verilmiştir.  Hangisinde teknoloji okuryazarlığı basamakları doğru biçimde sıralanmıştır?

Soru 4:

Hangi Web evresinde kullanıcı ilk defa pasif olmaktan çıkıp, içeriğe katkı sağlayan aktif kullanıcı olmuştur?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası içinde tanımlanan temel bilgisayar okuryazarlığı modüllerinden biri değildir?

Soru 6:

"Sistemlerin değişmesine neden olan bilgileri kullanan mekanizmalar ya da faaliyetler" ifadesini, aşağıdaki kavramlardan hangisi karşılar?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi web okur- yazarlığının “yazma” beceri ve yetkinliklerinden biri değildir?

Soru 8:

Bir web sitesi hazırlarken  değişik fontlar, düzenler ve başlıklar deneyen bir kişi aşağıdakilerden hangisini yapmaya çalışmaktadır?

Soru 9:

I. Ne türde site/sitelere ihtiyaç vardır? II. Site/sitelerde ne türde bir içerik olacak? III. Site/sitelerde en çok geliri getiren uygulamalar nelerdir? IV. Kullanıcıların içerik ile ne yapması bekleniyor? Yukarıdaki sorulardan hangisi/hangileri bir sitenin doğru planlanması için sorulması gereken sorular arasında yer almaktadır?

Soru 10:

I. ASP.NET II.PHP III.HTML IV.CSS Yukarıda verilen dillerden hangisi/hangileri programlama dillerine aittir?

Soru 11:

İnsanların ve makinelerin ortak bir şekilde kendi aralarında ve birbirleriyle güçlü, sağlam bir bağ kuracağı ve akıllı etkileşimler gerçekleştirebileceği ağ yaklaşımı ön plandadır. Giyilebilir teknolojiler bu dönemde geliştirilmeye başlamıştır. Özellikle sanal (virtual) ile gerçeğin birleştirildiği ve kullanıcının içinde bulunduğu gerçeklikten soyutlamadan içerik ve hizmet sunumu bu dönemin önemli  uygulamaları olarak ön çıkmaktadır. Yukarıda verilen bilgiler hangi döneme aittir?

Soru 12:

“Cep telefonlarının yaydığı radyasyona maruz kalmanın beyin için zararlı olması” ifadesinde teknolojinin hangi tür etkisinden bahsedilmiştir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi; günümüzde her türlü bilgiye, veriye İnternet aracılığıyla çevrimiçi olarak, kopyala-yapıştır tekniği ile erişildiği ve bunun yasal olmadığı gerçeğinden hareketle; geleneksel telif hakkı korunması sistemine bir alternatif olarak geliştirilmeye çalışılan ve kamu yararı amacı güden organizasyonun adıdır?

Soru 14:

Aşağıda HTML dili için verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi,  İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı zengin-metin (hypertext) dokümanlardan oluşan bir bilgi sistemidir?

Soru 16:

I) Ekibe  göre II) Projeye göre III) Müşteriye göre IV) İzin düzeyine göre Yukarıdaki sınırlamalar bir web içeriğinin planlanmasındaki hangi alt aşamayı belirtir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi, ilk grafiğe dayalı tarayıcıdır?

Soru 18:

Bir sayfada sırası önemsiz olan ögeleri listelemek için sıra numarası yerine aşağıdakilerden hangisi kullanılmalıdır?

Soru 19:

Çeşitli web siteleri tarafından yayınlanan içeriklerin tek bir ortamdan topluca izlenebilmesine olanak sağlayan içerik besleme uygulaması, aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

I. Kalite II. Güncellik III.Yetkinlik Yukarıdakilerden hangisi değerlendirme ölçütleri arasında yer alır