logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Web Yayıncılığı

Soru 1:

Web yayıncılığı kısaca içeriğin internet ortamında yayınlanması sürecidir. Bu süreç bir web sitesinin tasarımlanması, tasarımlanan web sitesinin çevrim içi ortama yüklenmesi, gerekli güncellemelerin yapılması ve hazırlanan içeriklerin çevrim içi ortamlarda yayınlanması adımlarını içerir. Yayınlanan içerikler, web sayfası, e-kitaplar ve bloglar (web günlükleri) şeklinde olabilir. Aşağıdakilerden hangisi bu ortamlardan blogların dezavantajlarından biridir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi Adobe mobil ortamlar için sundugu hizmetleri gelistirirken, web üzerinde de yayın için fırsat sunmaktadır. “Publish Online” özelliği ile Indesign yazılımında hazırlanan içerigin web üzerinde ücretsiz olarak yayınlanması saglanabilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi basılı kitapların sağladığı dezavantajlardan birisidir?

Soru 4:

En az iki bilgisayarın bilgi ve kaynaklarını birbirleriyle paylaşabilmeleri için haberleştikleri yapıya ne nedir?

Soru 5:

Kayıtlı olmayan bir alan adının bir alan adını yöneten firma aracılığı ile kayıt edilmesi işlemine ne ad verilir?

Soru 6:

Enformasyon düzenlenmiş veri olarak tanımlanabilir. Düzenleme başkaları tarafından yapılmıştır. Yalnızca ilgili kişi için bir anlam taşır. Veriden çok daha fazla içeriğe sahiptir. Yazılı, sözlü ya da görsel olabilir. Aşağıdakilerden hangisi enformasyonun veriyi özetleyebilme özelliğini tanımlar?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağlarında ağı kontrol eden, diğer ağ bileşenlerinin erişebileceği kaynakları barındıran, istemci bilgisayarlara göre daha üst donanım ve konfigürasyona sahip olan gelişmiş bilgisayarlardır?

Soru 8:

Kurumsal amaçlara bağlı olarak işlemlerin yapılandırılmamış bir biçimde kayıt edilmesine ne denir?

Soru 9:

Aşağıdaki TCP ve IP protokolleri ile ilgili açıklamalardan hangisi yanlıştır?

Soru 10:

Sunucular donanımsal (hardware) ve yazılımsal (software) sunucular olmak üzere ikiye ayrılır. Sunucuların kullanıldığı tek bir alan olmadığı için istek ve gereksinimlere göre donanımsal ve yazılımsal olarak farklı şekillerde yapılandırılarak kullanılabilir. Donanımsal ve yazılımsal sunucular bir sistemin parçalarıdır. Donanımsal sunucular ise kendi içinde yapılarına göre sınıflandırılmaktadırlar. Bunlar; 1. Kule (Tower) Sunucular 2. Raf Tipi (Rack Mounted) Sunucular 3. Blade Sunucular Kule sunucuları diğerlerinden ayıran özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi DNS’de her bir alan adı ya da alt alan adı için oluşturulan kayıtların tutulduğu bölümün tamamına verilen isimdir?

Soru 12:

CBZ kitap biçimini destekleyen e-kitap okuyucu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Bilgisayar ağı üzerinde sunucu ile istemci arasında güvenli haberleşmeyi sağlamak için Netscape firması tarafından geliştirilmiş şifreleme protokolüne ne ad verilir?

Soru 14:

OSI, farklı üreticiler tarafından geliştirilen ağ bileşenlerinin bir arada, uyumlu bir şekilde çalışabilmesi için ağ bileşenlerinin nasıl haberleştiklerini tanımlayan kurallar bütünüdür. Yedi katmanlı bir yapıya sahip olan OSI'de veriyi, alıcı cihaz tarafından okunabilir hale getiren bileşen aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağlarında daha çok sunucudan bilgi talebinde bulunan bilgisayar veya ağ cihazına verilen addır?

Soru 16:

Alan adı sisteminin yetkili kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi devlet kuruluşlarının kullanımı için üretilmiş alan adı uzantısıdır?

Soru 18:

Ağ günlükleriolarak adlandırılan ve web üzerinden tutulan günlüklere verilen ad nedir?

Soru 19:

SEO “Search Engine Optimization” yani “Arama Motoru Optimizasyonu” neden önemlidir?

Soru 20:

Alan adı seçiminde aşağıdakilerden hangisi yapılmaması gerekir?