logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Pazarlama İletişimi

Soru 1:

Satış tutundurma, çeşitli faydalarının yanı sıra birtakım sınırlılıklara da sahiptir. Özellikle fiyat indirimlerinden dolayı markaya yönelen tüketiciler markayı daha önceden satın almış olan tüketicilerdir. Dolayısıyla satış tutundurmanın yeni müşteriler elde etme üzerinde çok etkili olmadığı belirtilmektedir. Satış tutundurmanın belirtilen sınırlılığını aşmak için aşağıdakilerden hangisi en etkili yöntemlerden biridir?

Soru 2:

Her bir ürün için geçerli olan soyut ve somut özellikler tüketicilere bir iletişim stratejisi oluştrularak aktarılır. Bu iletişim stratejisinde hangi özellikleri ön plana çıkarılacağı belirlenir. Söz konusu özellikler, somut ve soyut olarak 'ye ayrılır. Aşağıdakilerden hangisi ürünün soyut özelliklerinden biridir?

Soru 3:

Tüketicilerin farkında olmadıkları ya da farkında olsalar bile satın almayı düşünmedikleri ürünler aranmayan ürünlere ne ad verilir?

Soru 4:

Pazarlama iletişim elemanlarından biri olan ve özellikle endüstriyel hedef kitlelere yönelik olarak kullanılan, satıcı ile potansiyel alıcının yüz yüze geldiği iletişim çabalarını ifade eden kavram aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

Soru 5:

Doğrudan pazarlama ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 6:

Satış tutundurmanın diğer tutundurma karması elemanlarından farkı nedir?

Soru 7:

Tüketicilerle anında bir tepki elde etmenin yanında, müşteri ilişkileri oluşturmak adına da farklı reklam mecralarının kullanıldığı pazarlama iletişimi aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

"Reklam: Mesajların belirli bir kaynak tarafından gönderildiği, bir örgüt, ürün, hizmet ya da fikir hakkında belirli bir ücret ödenerek gerçekleştirilen ve kişisel olmayan iletişim biçimidir."Bu tanıma göre aşağıdakilerden hangisi reklamın zayıf bir yönünü göstermektedir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi Satış tutundurmanın nihai tüketiciye yönelik amaçları içinde yer alır?

Soru 10:

“Satış tutundurma faaliyetleri, özellikle de mağaza içinde yürütülen faaliyetler mağazaya daha fazla sayıda müşterinin gelmesine olanak sağlayacaktır. Bu sayede, her ne kadar tüketici mağazaya belirli bir amaçla gitmiş olsa da sadece satış tutundurmaya konu olmuş olan ürünlerin değil, diğer ürünlerin de müşteriler tarafından görülmesi sağlanmış olacaktır”. Bu bilgilerden yola çıkarak satış tutundurmanın hangi amacı vurgulanmıştır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi bütçenin belirlenmesinde sıklıkla kullanılan ve işletmenin gerekli harcamaları saptamasından sonra yatırım geri dönüş oranını hesaplamasıyla gerçekleşen yönteme verilen isimdir?

Soru 12:

Ürünün katmanlarındaki ikinci düzey aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

SWOT analizine göre Avrupa pazarında yer alan bir işletmenin Avrupa’da pazar payının düşük olması, Avrupa pazarı ve kültürünü çok iyi tanımaması aşağıdakilerden hangisi kapsamında ele alınmalıdır?

Soru 14:

Farklılık yaratabilmek ve rakip işletmelerden bir adım önde olabilmek için verilen mesajlar aşağıdakilerden hangisi özellikle yapılmalıdır?

Soru 15:

Ürünlerin sınıflandırmasına göre kullanım ömürleri boyunca çok kez kullanılabilen ürünlere verilen isim aşağıdaki seçeneklerin hangisinde yer almaktadır?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi ürünün zenginleştirilmiş yararlarından biridir?

Soru 17:

Satış tutundurma faydaları içerisinde tüketicinin satın alma dürtüsünü harekete geçirerek hızlı karar vermesini sağlayan fayda aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi tüketicilere yönelik satış tutundurma  faaliyetlerinden  biri değildir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi nihai fiyatın belirlenmesinde en çok uygulanan yönteme verilen isimdir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri pazarlama iletişimi planlama sürecindeki aşamaları oluşturmaktadır?1- Durum analizi2- Amaçların belirlenmesi3- Pazarlama iletişimi ögelerinin değerlendirilmesi4- Mesaj ve medya stratejisinin belirlenmesi5- Pazarlama iletişimi bütçesinin belirlenmesi6- Uygulama ve değerlendirme7- Kontrol mekanizmasının belirlenmesi