logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi

Soru 1:

Yale yaklaşımına göre aşağıda verilen ikna süreciyle ilgili hangi sıralama doğrudur?

Soru 2:

Hangi seçenekte, yüz ifadeleri ve baş hareketleri arasında meydana gelen kültürel farklılıklara yönelik bir örnek yer almaktadır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi kişinin kendi isteğini gerçekleştirmek için mantıklı gerekçeler ortaya koyarak karşı tarafı inandırma yoluna gitmesini ifade eder?

Soru 4:

Eylemin sonucundan çok kendisine odaklanan ahlak teorileri ne olarak adlandırılmaktadır?

Soru 5:

Profesyonel iş yaşamı ile ilgili hangisi yanlıştır?

Soru 6:

I.Saygı ve Nezaket II.Öndegelme III.Öncegelme Yukarıdakilerden hangisi/hangileri Toplantı ve Etkinliklerde göz önünde bulundurulması gereken genel kurallardandır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi ahlakiliğin varlığını, temelini, ahlaki kabullerin anlamını ve birbiri ile olan ilişkisini konu alan bir bilim dalıdır?

Soru 8:

Mesleki anlamda, belirli bir konum veya statü için gerekli görülen özelliklere sahip olma nedeniyle layık olma durumunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

İletişim sürecinde kişisel alan sınırları ve bu sınırların nasıl kullanılacağı ..............bilim dalı tarafından incelenmektedir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 10:

Konuşmacının ses tonu, sesinin yüksekliği, aksanı, konuşma hataları konuşmacı hakkında ne gibi değerlendirmelerde bulunmamıza yol açar?

Soru 11:

Ahlakı “ödev ilmi” olarak tanımlayan bakış açısı veya kişi kimdir?

Soru 12:

Bir yöneticinin ahlakı, öncelikle örgütsel faktörler ve dışsal çevre tarafından şekillenmektedir. Yönetsel ahlakı etkileyen örgütsel faktörler, diğer yöneticilerin ya da çalışanların davranışlarıdır. Yönetsel ahlakı etkileyen dışsal çevre faktörleri, hükümet uygulamaları ve toplumsal değerlerden oluşmaktadır. Yönetici ahlaken müşterilere, çalışanlara, varsa hissedarlara ve rakiplere ve genel olarak da tüm topluma karşı sorumludur. Yönetsel ahlak ilkeleriyle ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Soru 13:

“Boş çuval ayakta durmaz” sözü iletişim sürecinin hangi bileşeniyle ilişkilendirilebilir?

Soru 14:

Bilgisayarda hazırlanmalıdır. Teknik dil kullanılmamalıdır. A4 beyaz kağıt kullanılmalıdır. İmza bulunmalıdır. Yukarıdaki kurallardan hangisi öz geçmiş hazırlamada uyulması gereken kurallar arasında sayılabilir?

Soru 15:

Kişiyi iş yerinden uzaklaştırmak amacıyla belli belirsiz ve sinsice yürütülen eylemler olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Günlük yaşamda benliğin sunumu isimli eserinde bireylerin toplumsal etkileşim içerisinde oldukları alanlarda tıpkı sahneye çıkan bir aktör gibi olduğunu, kimliğinin gerektirdiği rolü sergilediğini, sahneden inince öz kimliklerine geri döndüğünü ifade eden bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi giysilik kumaşın kullanım özellikleri arasında değildir ?

Soru 18:

Kişiyi iş yerinden uzaklaştırmak amacıyla belli belirsiz ve sinsice yürütülen eylemlere ne ad verilir?

Soru 19:

Bir birey doğru olanı yapmayı seçerken, aşağıdaki psikolojik süreçlerin hangisinden  geçmez?

Soru 20:

I.   Durumları eylemler ve eylemlerin sonuçları açısından yorumlayabilme II.  Hangi eylemin ahlaken doğru olduğunu yargılama III. Kişisel çıkarlarını gözeterek kendisini haklı çıkarma IV. Ahlaklı olma niyetine uyumlu davranmak için gerekli içsel güç ve becerilere sahip olma. Yukarıdakilerden hangisi bireyin doğru olanı yapmayı seçerken geçtiği psikolojik süreçler arasındadır?