logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Gümrük Mevzuatı

Soru 1:

Üçgen trafik sistemi hangi belge ile izlenir?

Soru 2:

Bir eşyanın gümrük vergisine konu olabilmesi için hangisi/leri gerekmektedir? I- O eşya en az iki ülke arasında ticerete konu olmalı II- Eşya belli nitelikte olmalıdır III- Eşya taşınabilir nitelikte olmalıdır

Soru 3:

Deprem, sel, don, fırtına, kasırga vb. tabii afetler ve yangın İthalatçı ülkede veya serbest bölgede devletçe konulan yasaklar, harp ve abluka hâli Belge/izin sahibi firmanın faaliyetinin kamu otoritelerince kısıtlanması, durdurulması veya firmaya el konulması Belge/izin sahibi firmanın iflası ya da konkordato ilan etmiş olması Grev ve lokavt Yukarıda belirtilmiş olan mücbir sebep ile fevkalade hâllerin hangilerinde, hariçte işleme izin belgesine/hariçte işleme iznine ilave süre, ilgili ülke nezdinde bulunan yurt dışı temsilciliklerimizden veya ilgili serbest bölge müdürlüğünden alınacak yazı ile tevsik edilir?

Soru 4:

Dahilde işleme izin belgesinin kaybedilmesi hâlinde, yeni belge düzenlenmesi için kayıp ilanı verilen gazete ile birlikte nereye müracaat edilmesi gerekir?

Soru 5:

Hariçte işleme izninin süresi ne kadardır?

Soru 6:

Eşyayı transit rejimine tabi tutan beyanın kabul edildiği yer neresidir?

Soru 7:

Eşyanın montajı, kurulması ve diğer eşya ile birleştirilmesi dahil olmak üzere işçiliğe tabi tutulması, işlenmesi, yenilenmesi, düzenli hale getirilmesi dahil olmak üzere tamir edilmesi ile işleme sırasında tamamen veya kısmen tüketilse dahi işlem görmüş ürünün bünyesinde bulunmayan ancak, bu ürünün üretilmesini sağlayan veya kolaylaştıran önceden belirlenmiş bazı eşyanın kullanılmasını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdaki gümrük antrepolarından hangisi tarım ürünleri lisanslı olarak onaylananlar arasında yer almamaktadır ?

Soru 9:

Eşyanın konulması için herkes tarafından kullanılabilen gümrük antrepolarına ne ad verilmektedir?

Soru 10:

Hariçte işleme izin belgesinin azami geçerlilik süresi ne kadardır?

Soru 11:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının merkez ve taşra birimleri tarafından verilen hangi karara karşı idari yargı yoluna başvurulabilir?

Soru 12:

İhraç amacıyla gümrük muafiyetli ithalata imkan sağlayan ve gümrük idaresince verilen izne ne ad verilir?

Soru 13:

Üretimi yapılmayan eşyanın ithali Avrupa Birliği üyesi ülke girdilerinden üretilen işlem görmüş ürünün yeniden ithali ile döviz tasarrufunun sağlanması Tamiri gereken ve ülke içinde tamiri mümkün olmayan ya da satış sözleşmesine göre tamirin ihracatçı tarafından üstlenildiği eşyanın, tamir sonrasında ülkeye vergi muafiyetinden yararlanarak yeniden girişine imkân tanınmak Hariçte İşleme Rejimin temel amacı ile ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi transit rejimine ilişkin ana mevzuatlardan biridir?

Soru 15:

Eşyanın konulması için herkes tarafından kullanılabilen gümrük antrepoların ifade eden rejime ne ad verilir?

Soru 16:

Geçici ithalat rejimine göre; taşıtın kayıtlı olduğu ülkenin trafik, belediye veya diğer yetkili kuruluşlarınca verilen, taşıtın kime ait olduğunu ve üzerinde motor, şasi ve plaka numaraları ile diğer özelliklerini gösteren belge aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi hariçte işleme izin belgesi almak için gerekli olan belgeler arasında yer almaz?

Soru 18:

Hariçte işleme rejimi kapsamında üçgen trafik kullanımına izin veren gümrük idaresi tarafından düzenlenen ve Gümrük Birliği Gümrük Bölgesinin bir parçasından geçici olarak ihraç edilerek üçüncü ülkede işlem görmüş ürünlerin, Gümrük Birliği Gümrük Bölgesinin diğer parçasında kısmi veya tam gümrük vergisi muafiyetiyle serbest dolaşıma girişine imkân veren belgeye ne ad verilir?

Soru 19:

Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen bir kişi resmi makamlar haber aldıktan sonra fiili ve failleri bildirirse aşağıdakilerden hangi cezayı alır?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi İthalat Mevzuatı ile ilgilidir?