logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Gümrük Mevzuatı

Soru 1:

Eşyanın ithalinde öngörülen gümrük vergileri ve eş etkili vergileri ve tarım politikası veya işlenmiş tarım ürünleriyle ilgili özel düzenlemeler çerçevesinde alınan vergilere ne ad verilir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi İthal Eşyaya Ait Kıymet Bildirim Formunda bulunması gereken unsurlar arasında yer alır? I. Satıcının Adı ve Adresi II. Alıcının Adı ve Adresi III. Faturanın Tarih ve Sayısı IV. Sözleşmenin Tarih ve Sayısı V. Teslim Koşulları

Soru 3:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hangi yılda kurulmuştur?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangileri Gümrük ve Ticaret Bakanlığının teşkilat yapısı içerisnde yer alır? I. Merkez teşkilatı II. Taşra teşkilatı III. Yurt dışı teşkilatı IV. Metropol teşkilatı

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi gümrük vergisinin matrahı hesaplanırken kullanılan kıymet tespit yöntemlerinden biri olan indirgeme yönteminde birim fiyat üzerinde yapılan indirimler arasında yer almaz?

Soru 6:

Aşağıda gümrüğe sunulmasından sonra gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutuluncaya kadar geçici depolanan eşya ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 7:

Gümrük işlemlerinin yürütülmesinde kanunla belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak işlemler için tespit edilen kuralların bütününe ne ad verilir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisinin özet beyanda bulunması zorunlu değildir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi ayrıntılı fatura özelliklerinden biridir?

Soru 10:

Gümrük işlemlerinde kaç türlü beyan vardır?

Soru 11:

1909 sayılı Kanun’la gümrükler müstakil bir bakanlık olarak teşkilatlandırılarak “Gümrük ve İnhisarlar Vekâleti” kurulmuş, kaçakçılıkla mücadele görev ve yetkisi de bu bakanlığın bünyesine verilmiştir. Açıklamada verilen düzenlemeler hangi tarihte yapılmıştır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi Ekonomik Etkili Olmayan Gümrük Rejimleri arasında yer alır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangileri Türk gümrük mevzuatı içeriği arasında yer alır? I. Uluslararası Anlaşmalar II. Kararnameler III. Parlamento Kararları IV. Tüzükler ve Yönetmelikler V. Genelgeler ve Tebliğler

Soru 14:

Verginin hesaplanmasında esas alınan değer ve ya ölçüleri ifade etmek için kullanılan bir kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi deniz yoluyla yapılan taşımalarda taşıma belgesi olarak kullanılmakta olan belge türüdür?

Soru 16:

Türkiye’de eşyanın gümrük vergisine esas alınacak kıymetinin beyanı hangi para birimi kullanılarak yapılması gerekmektedir?

Soru 17:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi Cenevre Kıymet Sözleşmesine göre doğru değildir?

Soru 18:

Eşyanın hangi ülkede üretildiğini gösteren belgeye ne denilmektedir?

Soru 19:

Aşağıdaki yasal düzenlemelerden hangisi, gümrük mevzuatı kapsamında ele alınması gereken mali mevzuata içerisinde yer alır?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi uygulamadaki gümrük rejimlerinden biri değildir?