logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Stratejik Performans Yönetimi

Soru 1:

" Örgütün, arzu ettiği geleceğe ulaşabilmek için tüm kaynaklarını, avantaj ve yeteneklerini seferber edebilme isteği veya motivasyonu " olarak tanımlanabilecek kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi başarılı bir vizyonun sahip olması gereken özelliklerden biridir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi Balanced Scorecard sisteminin geleneksel örgüt performans ölçüm sitemlerinden üstünlüğünü net olarak ifade etmektedir?

Soru 4:

"Öncelikle örgütün vizyonunu, misyonunu ve genel amaçlarını açıklığa kavuşturmakta, anlaşılarak benimsenmesini kolaylaştırmak" ifadesi stratejik insan kaynakları yönetiminin hangi amacına hizmet eder?

Soru 5:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri "En İyi Uygulamalar Yaklaşımı" için geçerlidir? i. İnsan kaynakları yönetimi ile performans arasındaki ilişki doğrudan bir ilişki değildir, çevresel faktörler gibi üçüncü değişkenlere bağlı olarak değişir. ii. Her zaman ve her yerde geçerli olacak, işletme performansını olumlu etkileyecek en iyi uygulamaların varlığını reddetmektedir. iii.  İnsan kaynakları yönetimi ile örgüt performansı arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ve tüm işletmelere ait insan kaynaklarının yönetiminde “en iyi uygulamayı” tanımlayıp stratejiye adapte ederek daha iyi bir sonuç elde edileceğini savunur.

Soru 6:

Balanced Scorecard, literatüre kaç yılında girmiştir?

Soru 7:

Koşul Bağımlılık Kuramında, örgütsel yapının aşağıdaki boyutlarından hangisi örgütteki işlerin, kural ve yöntemlere bağlılığını ifade eder?

Soru 8:

Örgütün vizyonunu, misyonunu ve genel amaçlarını açıklığa kavuşturma ve anlaşılarak benimsenmesini kolaylaştırma gibi amaçlar, aşağıdakilerden hangisinin kapsamındadır?

Soru 9:

Kurumsal karne özellikle hangi kurumlarda ve hangi yıllarda kullanılmaya başlanmıştır?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi işletme birlikleri, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları gibi örgütlerin beklentilerinin sonucudur?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi maliyet liderliği rekabet stratejisine yönelik olarak önerilen insan kaynakları uygulamalarından biri değildir?

Soru 12:

Örgütsel performansın ölçülmesi 1990’larda temel rekabet konusu haline gelmiştir. Örgütsel performans alanında yapılan çalışmalar, rekabet avantajı elde etmek için performansın sürekli ölçülmesinin ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur. Performans ölçümünün son elli yılındaki gelişimi ele alındığında "Ekonomik katma değer" gelişmesi hangi dönemde yaşanmıştır?

Soru 13:

Şirketlerin politik, ekonomik, sosyal ve teknolojik durumları analiz etme tekniğine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdaki düşünce düzeylerinden hangisi stratejik düşünme seviyesini ifade eder?

Soru 15:

Türkiye’de borsada işlem gören halka açık işletmelerin kurumsal yönetişimi hangi kurul tarafından yönetilmektedir?

Soru 16:

Niven’e göre, başarı karnesinde kullanılacak performans ölçütlerinin sayısı içsel süreçler boyutunda hangi rakamlar arasında olmalıdır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangi özellikler stratejil yönetim sürecini oluşturan işlevlerdendir? Planlama Organize etme Yöneltme (uygulama) Kontrol

Soru 18:

Odağında insana ilişkin değerleri barındıran ve insan kaynaklarının, işletmenin performans sonuçlarına etkisini ortaya koymayı amaçlayan stratejik ölçüm aracı hangisidir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi sektördeki rekabetin durumunu belirleyen güçlerden biri değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi, Balanced Scorecard geliştirme aşamalarından değildir?