logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tehlikeli Madde Lojistiği Ve İş Güvenliği

Soru 1:

Türkiye Basel sözleşmesine hangi yılda taraf olmuştur?

Soru 2:

Tehlikeli maddelerin havayolu ile taşınmasına ilişkin Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu tarafından teknik talimatlar yayımlanmıştır. Bu talimatları yayınlayan Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu aşağıdaki kısaltlalardan hangisi ile anılmaktadır?

Soru 3:

Tehlikeli maddelerin gemilerde taşınmaları hakkındaki bazı genel hükümler ve bu maddelerin sınıflandırılmaları hususu, kaç yılında SOLAS Konferansı’nda kabul edilmiştir?

Soru 4:

Tehlikeli maddelerden gaz formda olanlara verilen “A” kodu ne anlama gelmektedir?

Soru 5:

Tehlikeli maddelerin taşınmasında karayolu, deniz yolu, hava yolu veya demir yolu ulaşımlarından en az ikisinin kullanıldığı entegre sistemlere ne ad verilir?

Soru 6:

Bir iş yerinin gerekli güvenlik önlemlerini alındığını, çalışanlara iş ve riskler hakkında gerekli bilgilerin verildiğini, iş güvenlik talimatlarının iş yerinin birçok noktasına asıldığını ve çalışan odaklı bir yer olduğunu düşünün. Bu iş yerinde herhangi bir çalışanın iş güvenlik önceliklerini yerine getirmeden çalışması sonucunda oluşan kaza hangi teori içerisinde yer alabilir?

Soru 7:

OHSAS standartlarına göre iş güvenliği sürecinin sürekli tekrarlanması beklenen döngüsünde aşağıdaki adımlardan hangisi bulunmaz?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi tüplerin taşınmasında doğru bir uygulama değildir?

Soru 9:

Hangi tankerler en küçük kapasiteye sahip olup, kapasiteleri 80.000 DWT’den başlamakta, 120.000 DWT’ye kadar ulaşmaktadır?

Soru 10:

Tehlikeli madde taşıyan araçlar önlerindeki aracı en az kaç metre mesafeden takip etmek zorundadır?

Soru 11:

Deniz yoluyla Taşınan Tehlikeli Yüklere İlişkin Uluslararası Kod aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Uluslararası atık taşınması konulu ilk çok taraflı anlaşma olan Basel Sözleşmesi hangi yılda yürürlüğe girmiştir?

Soru 13:

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) çalıştırmak zorunluluğu için yıllık asgari kapasite kaç tondur?

Soru 14:

Tehlikeli madde taşıyan sürücülerin yetkilendirilmiş eğitim kurumları tarafından verilen eğitimlere katılarak, eğitim sonrasında yapılacak sınavda başarılı olmaları durumunda aldıkları belgeye ne ad verilir ?

Soru 15:

Sınıf 6.2 Bulaşıcı Maddeler içerisinde tanımlanan maddelerin varlığı durumunda ortaya çıkar. Gıda işletmeleri ve hastanelerde bu tehdit yoğundur. Yukarıdaki özellikler aşağıdaki tehditlerden hangisi il ilişkilidir?

Soru 16:

E atığı nedir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi gerçekleştirilen bir endüstriyel ya da yardımcı (lojistik, ulaştırma vb.) faaliyetler ile ilgili olarak meydana gelen ve ölüm, yaralanma, ekonomik ve sosyal kaynakların kaybı ile sonuçlanan olumsuz durumlar olarak nitelendirilebilmektedir?