logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tehlikeli Madde Lojistiği Ve İş Güvenliği

Soru 1:

Temel eğitim, sürücüler için tehlike türleri, tehlikeleri önleyici tedbirler, kaza sonrasında yapılacaklar, işaretleme, etiketleme, levhalama gibi konuları işler ve kaç saat sürer?

Soru 2:

Tehlikeli maddeler için tanımlanmış olan “Çok tehlikeli maddeler” ibaresi hangi paketleme grubu/grupları olarak belirtilmiştir?

Soru 3:

Kazalara yol açabilecek tüm faktörlerin belirlenmesi ve bunların gerçekleşmesine olanak sağlayan tutum ve davranışların tanımlanması ile bu tutum ve davranışların ayıklanması sürecine ne denir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli madde taşınmasında alıcının sorumluluklarından biri değildir?

Soru 5:

İş kazaları ve tehditleri sınıflandırılmasında aşağıdakilerden hangisi yer almamaktadır?

Soru 6:

Son tasarım aşamasında ya da daha detaylı çalışmalara model olarak kullanılabilecek olan hızla hazırlanabilen kalitatif bir risk değerlendirme metodolojisidir. Metodoloji; oldukça karmaşık bir yapıya sahip olmasına ek olarak, tamamen açık ve somut bir analiz olanağı sunmayabilmektedir. Uygulamada güvenlik sistemi tanımlandıktan sonra olası risklerin saptanması gerekmektedir. Yukarıda sözü edilen analiz türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

"Bir risk gerçekleştiğinde en alt düzeyde sonuçlar doğuran tehlikeli maddelerdir. Bu nedenle bu tür maddeler; “Az Tehlikeli Madde” olarak tanımlanmaktadırlar." Yukarıda verilen tanım hangi gruba aittir?

Soru 8:

Araç kodu Araç sahibinin fotoğrafı Tank/tanker bilgileri Tehlike madde sınıfları Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Taşıt Uygunluk Belgesi (ADR Uygunluk Belgesi) üzerinde yer alması gereken bilgilerdendir?

Soru 9:

Karayolu ile tehlikeli maddelerin taşınmasında meydana gelen bütün zarar doğurucu olumsuz durumlar yanlış yüklemeler ve istiflemeye ilişkin hatalardan kaynaklanmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi yükleme sırasında oluşabilecek riskler içindedir?

Soru 10:

I. C1 yetki belgesi II. Taşıma evrakı III. Güzergah tesbit belgesi IV. Taşıt uygunluk belgesi Kendi faaliyetlerinde, tehlikeli maddeyi kendi araçlarıyla taşıyanlar yukarıdakilerden hangilerini bulundurmak zorundadır?

Soru 11:

I. UN numarası II. Taşıyıcıya ait bilgiler III. Yol numarası IV. Gönderene ait bilgiler Yukarıdakilerden hangileri güzergah tesbit belgesinde bulunması gereken bilgilerdir?

Soru 12:

Yükleme ve dolum sonrasında son kontroller kimler tarafından yapılır ?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi ısı kontrollü araçlar için söylenemez?

Soru 14:

Dökme olarak taşınmayan paketli ya da paletli yüklerin her birisi için merkez nokta olarak tarif edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi IMDG kodlarını içeren hususlardan biri değildir?

Soru 16:

I- Silindir Tankerler II- Elips Tankerler III- Bavul Tankerler Yukarıdakilerden hangisi tanker  kategorilerindendir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi klinik atıkların tehlike kodudur?

Soru 18:

I.  Araçlar önlerindeki aracı en az 30 metre mesafeden takip etmek zorundadır. II. Araç sürücüleri araçlarını otoban yollarda en fazla 80 km hızla sürmek zorundadırlar. III. Araçlar meskûn mahaller içerisinde en fazla 30 km hızla gidebilirler. Yukarıdakiler hangisi ya da hangileri tehlikeli madde taşınmasına ait kurallardandır?

Soru 19:

Esas olarak doğrudan maliyetler olup iş kazasının bir sonucu olarak doğrudan bir biçimde gözlemlenen kaza neticelerine ne denir?

Soru 20:

Tehlikeli atıkların toplanması ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?