logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tehlikeli Madde Lojistiği Ve İş Güvenliği

Soru 1:

İş kazalarının çalışanların iş yeri ortamında göstermeleri gereken tutum ve davranışları göstermemeleri ya da bu davranışların olması gereken düzeyde olmaması sonucuna bağlı olarak meydana geldiği savunulan teori aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Fiziksel görünüş ve tasarımları açısından tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan tankerler ele alındığında hangi tanker türünün yerden yüksekliği ve devrilme riski daha düşüktür?

Soru 3:

İş kazaları ve tehditlere neden olan sebepler aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangi belge olmadan tehlikeli madde gemiye yüklenemez?

Soru 5:

Uluslararası Güvenlik Yönetimi Kodu (International Safety Management) aşağıdakilerden hangisi için kullanılır?

Soru 6:

Faaliyet gösterilen sektöre bağlı olarak, üretim tesislerinde, depolarda ve diğer tesis alanlarında mikroorganizmalar ve zararlı canlılar üreyebilmeleri aşağıdaki hangi tehditi kapsar?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi üretim tesisi, depo vb. alanların fiziksel özellikleri ve yetersizlikleri çerçevesinde karşılaştıkları tehditlerdir?

Soru 8:

IMDG Kodu’nun amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi RID’ da belirtilen konuları içerir?

Soru 10:

Ülkemizde Tehlikeli Maddelerin Demiryoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik hangi tarihte yürürlüğe girmiştir?

Soru 11:

Tehlikeli madde taşımacılığında aşağıdakilerden hangisi yükleyenin yükümlülüklerindendir?

Soru 12:

Tehlikeli maddelerin denizle ulaşımından önce büyük bir konteynerde taşınması hâlinde, Uluslararası Denizcilik Tehlikeli Yük Koduna (IMDG) göre konteyner/ambalaj sertifikası taşıma belgesiyle birlikte bulundurulmalıdır. Konteyner/ambalaj sertifikası ve taşıma belgesi tek bir belgede olabilir. Bilgiler tek bir belgede birleştirilmişse belgede hangi beyan bulunmalıdır?

Soru 13:

IMDG Kodu da ilk defa hangi yıl Uluslararası Denizcilik Teşkilatı (IMO) tarafından hazırlanarak hükûmetlere tavsiye edilmiştir?

Soru 14:

Tehlikeli yük taşıyan gemi ve deniz aracı, liman idari sahasına girmeden en az kaç saat önce bildirim belgesini liman başkanlığına sunmalıdır?

Soru 15:

Gazlara ilişkin risk ve tehlikeler birtakım harf kodları ile tarif edilmektedir. Aşağıdaki kodlardan hangisi 'nefes kesici' anlamına gelir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi yükleme sonrasında oluşabilecek risklerdendir?

Soru 17:

Atık üreticilerini ve ilgili diğer tarafları yönlendirmek amacıyla, atık taşıma esaslarını belirlemek, iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, iletişim protokolünü oluşturmak, denetim yapmak ve gerekli idari tedbirleri almak hangi kurumların yükümlülüğü altındadır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi atık taşıyan araçlar için lisans belgesinde yer alan bilgilerden biri değildir?

Soru 19:

Bireysel çalışmayla yapılabilir. Çok fazla deneyim ve zaman ister Deduktiftir. Her branşa uyar. Yukarıda özellikleri verilen risk analiz metodu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Paketli ve paletli yüklerin elleçlenmesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?