logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tehlikeli Madde Lojistiği Ve İş Güvenliği

Soru 1:

Deniz yolu taşımacılığı ile ilgili süreçlere ilişkin olarak deniz güvenlik seviyesini artırmayı amaçlayan sistematik bir risk değerlendirme ve önleme yaklaşımı hangisidir?

Soru 2:

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi kaç yıl süre ile düzenlenir?

Soru 3:

Tehlikeli maddelerin tanımlanmasında kullanılan, Birleşmiş Milletler tarafından verilmiş olan ve her ülkede geçerliliğe sahip numaralandırma sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Tehlikeli maddelerin; özelliklerine ilişkin ayrıntılı bilgileri, bulunduğu işyerlerinde tehlikelilik özelliklerine göre alınacak güvenlik önlemlerini, insan sağlığı ve çevreyi tehlikeli maddelerin olumsuz etkilerinden korumaya yönelik gerekli bilgileri içeren belgenin kodu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Tehlikeli madde olarak atıklar taşınıyorsa BM kodunun önüne mutlaka aşağıdaki ibarelerden hangisi eklenmelidir?

Soru 6:

İş kazaları ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 7:

Tehlikeli maddelerin taşıyıcı tarafından teslim alındığını, alıcıya teslim sırasında maddelerin ve ambalajların iyi durumda olduğunu, taşıma belgesi ile teslimat sırasındaki bilgilerin (ambalaj sayısı, marka vb.) tutarlı olduğunu gösteren belge aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

I. Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi II. Taşıma Evrakı III. Tehlikeli Madde Taşımacılığı Sürücü Eğitimi Sertifikası IV. Güzergah Tespit Belgesi Yukarıdakilerden hangileri tehlikeli madde taşımacılığında bulunması gereken belgeler arasında yer alır?

Soru 9:

Ülkemiz Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınmasına Dair Avrupa Sözleşmesi’ne hangi tarihte taraf olmuştur?

Soru 10:

Bir sınıf içerisinde yer alan bir tehlikeli maddenin risk ve tehlike derecesi için farklı tanımlamalar kullanılabilmektedir. Bu tanımlamalar içerisinde her bir madde için verilen ve uluslararası düzeyde tanımlanan numara nedir?

Soru 11:

I-Yükün araçtan kayması II- Yükün reaksiyon başlatması III-Yükün başka yüklere çarparak zarar vermesi ve zarar görmesi Yukarıda verilen maddelerden hangisi ya da hangileri yükleme sırasında oluşabilecek risklerdendir?

Soru 12:

Uluslararası atık taşınması konulu ilk çok taraflı anlaşma Mayıs 1992’de yürürlüğe giren Tehlikeli Atıkların Sınırlar O¨tesi Taşınımının ve Bertarafının Kontrolüne İlişkin Basel Sözleşmesi’dir. Ülkemiz bu sözleşmeye hangi yılda taraf olmuştur?

Soru 13:

Tehlikeli Maddelerin Denizyoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi taşıma faaliyetleri ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken ana hususlardan biri değildir?

Soru 14:

Yükleme ve boşaltma operasyonlarına ilişkin uygulamalar așağıdakilerinden hangisine göre farklılık gösterebilir?

Soru 15:

Taşımacılar aşağıdakilerden hangisi ile yükümlüdür?

Soru 16:

Taşıma evrakında aşağıdakilerden hangisi yer almaz ?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi, yük ilgilisinin sorumluluklarından biri değildir?

Soru 18:

Tehlikeli Yüklerin Deniz yoluyla Taşınmasına İlişkin Uluslararası Kod aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

..............; insan hayatı, çevre ve diğer varlıklara olumsuz etkilerde bulunabilecek faktörlerin ortadan kaldırıldığı veya kabul edilebilir sevi- yelerde tutulduğu süreçler olarak tanımlanabilmektedir. yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Patlayıcı madde, oksijen peroksit ve parlama derecesi 60 °C ve altı olan yanıcı maddeler dışında kalan tehlikeli maddeler aşağıdaki araç tiplerinden hangisinde taşınırlar?