İşletmelerin iç işleyişlerinde ve pazarda optimum performans göstermeleri ne kadar entegre çalıştıklarına bağlıdır. Bu entegrasyon günümüzde ne ile sağlanmaktadır?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: A) Bilgi teknolojileriyle
Aşağıdakilerden hangisi “Kişisel ve örgütsel amaçlara ulaşmayı sağlayabilecek değiş tokuşları gerçekleştirmek üzere malların, hizmetlerin ve fikirlerin geliştirilmesi, fiyatlandırılması, tutundurulması ve dağıtılmasına ilişkin planlama ve uygulama süreci” olarak tanımlanabilir?
Doğru Cevap: D) Pazarlama
Aşağıdakilerden hangisi satış promosyonları, reklam, satış gücü, halkla ilişkiler ve doğrudan pazarlamayı içeren pazarlama karması elemanıdır?
Doğru Cevap: C) Tutundurma
Aşağıdakilerden hangisi üçüncü parti lojistik hizmet sağlayıcı işletmelerle iş birliği yapma nedenlerinden biri değildir?
Doğru Cevap: D) Lojistik maliyetlerini artırmak
Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri işletmeleri dış kaynak kullanımına yönlendiren işletme dışı nedenler? I. Teknolojide yaşanan hızlı ilerleme II. İşletmelerin ana faaliyet alanlarına odaklanma zorunlulukları, III. Çok hızlı değişen pazar koşulları IV. Kalite artırma isteği
Doğru Cevap: C) I,III
Aşağıdakilerden hangisi Örgütsel hazırlık unsurlarından biri değildir?
Doğru Cevap: C) Güven
İşletmelerin gerek kendi lokasyonları, gerekse tedarikçi ve müşterilerle işletme lokasyonları arasındaki sevkiyatların rotalarının belirlenmesi, yüklerin oluşturulması, taşıyıcı seçimi, nakliye ücretlerinin belirlenmesi, sevkiyatların çizelgelenmesi ve takibi, sevkiyat ile ilgili dokümantasyonun yapılması ve ödeme süreçlerinin takibi gibi faaliyetlere destek olan yazılımların genel adı nedir?
Doğru Cevap: A) Taşıma yönetim sistemi
Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri enformasyonun bilgiye dönüşmesi aşamalarındandır? I. Karşılaştırma II. Sonuçlar III. Bağlantılar IV. Konuşmalar
Doğru Cevap: E) I,II,III,IV
Bilgi basamakları göz önüne alındığında, örgüt hiyerarşisi içerisinde veriler daha çok kimler tarafından kullanılmaktadır?
Doğru Cevap: D) Çalışanlar
Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri işletmeler arası ilişkilere ait unsurlardandır? I. Özgürlük II. Güç Dengesi III. Beklenen Faydalar IV. Rekabet baskısı
Doğru Cevap: D) I,II,III
Aşağıdaki faaliyetlerden hangisi tedarik zincirinin değişik bağlantı noktaları arasında malların kontrolü hareketini sağlamaktadır?
Doğru Cevap: E) Taşıma
Tedarik zinciri yönetimi ve Lojistik ilişkisi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Doğru Cevap: A) Tedarik zinciri yönetimi, lojistik yönetiminin içerisinde yer almaktadır.
Lojistik faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütebilmek için gerekli olan önemli unsur hangisidir?
Doğru Cevap: E) İnsan kaynakları ve ekipman teknolojisi
Bir işletmenin taşımak istemediği risklerin maliyetleriyle işletme için olumsuz etkilerini sınırlandırmak ve sadece taşınabilen riskler karşılığında kâr etmesini sağlamak hangi yöntemin uygulanmasıyla gerçekleşir?
Doğru Cevap: A) Risk yönetimi
Aşağıdakilerden hangisi finansal riskler grubunda yer almamaktadır ?
Doğru Cevap: E) Piyasa şartları
Tedarik edilerek veya üretilerek elde edilen,kullanılmadan veya müşteriye arz edilmeden önce belirli bir süre atıl durumda tutulan ekonomik bir değere sahip malzeme ve mallar olarak tanımlanmaktadır . Yukarıda tanımı verilmiş olan ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Stok
Lojistik hizmetlerde dış kaynak kullanımını zorlayan sebepler içinde en çok belirtilen faktör hangisidir?
Doğru Cevap: D) Küreselleşme
Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri dış kaynak kullanımının sağladığı faydalardan biri değildir? I. Bilgi teknolojisinin doğru kullanımı II. Büyüme III. Maliyetlerin arttırılması IV. İşletmenin temel yetkinliğine odaklanmasını sağlamak
Doğru Cevap: E) II ve III
İşletmelerde dış kaynak kullanımı uygulamasının en önemli avantajı nedir?
Doğru Cevap: B) Maliyetlerin azaltılması
Lojistik, tedarik zinciri yönetiminin gelişiminde temel oluşturmuştur. Bu gelişim dört önemli dönemden oluşmaktadır. Verilen bilgiye göre tedarik zinciri yönetimi hangi yıllar arasındaki dönemdedir?
Doğru Cevap: E) 1990-2000+