logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Lojistik İlkeleri

Soru 1:

Lojistik Derneği tarafından kapsamlı tedarik zinciri çözümleri sunarak bunları yöneten ve bütünleştirici işletmeler olarak tanımlanan işletmeler aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Aşağıda "sipariş alımı" ile ilgili olarak anlatılan süreçte bu sürece dahil olmayan adım ya da adımları  bulunuz? I. Sipariş alındıktan sonra müşteriye ürünün temin edilmesine kadar bir dizi işlem gerçekleştirilmektedir. II. Bu işlemlerin gerçekleştirildiği aşama provizyon (hazırlık) aşamasını oluşturmaktadır. III. Müşteri pazar analizi yapıldıktan sonra ürün segmenti oluşturulur. IV. Provizyon (hazırlık) satın alma, üretim, dağıtım ve servis süreçlerini kapsamaktadır. V. Provizyon, malzemenin temin edilmesinden ürünün üretilmesine ve tedarik zincirinde sonraki aşamaya ulaştırılmasıyla ilgili akışı gerçekleştirmek için gerekli tüm faaliyetleri kapsamaktadır. VI. Sipariş işleme süreci sipariş alımı ile hazırlık aşamasının birleşiminden oluşur. VII. Ayrıca tedarik zincirinde yer alan işletmelerin bu süreçlerin gerçekleştirilmesi için gerekli servis hizmeti ile parçaları ürünlerinde kullanan müşterilere yönelik kullanım hizmeti ya da satış sonrası gerekli servis hizmeti de provizyon aşaması içinde ele alınır.

Soru 3:

en son üretilen bir birim mal veya hizmetin maliyetine ne ad verilir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi satın alma bölümünün işlevlerinden biri değildir?

Soru 5:

Lojistiğin şekillenmesinde etkili olan gelişmeler ve faktörler aşağıda ki bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 6:

Üretim siparişi açma Üretim Depoya giriş Ürünün ambalajlanması Yukarıdakilerden hangileri üretim lojistiği aşamaları arasında sayılabilir?

Soru 7:

Lojistik hizmet sunan işletmelerin sundukları hizmetler aşağıdakilerden hangileridir? I. Aktif hizmetler; depolama, yükleme, birleştirme, ambalajlama, nakliye, kontrol, etiketleme, barkodlama, kalite kontrol II. İdari hizmetler; sipariş yönetimi, stok takibi, veri işleme, planlama III. Finansal hizmetler; faktoring IV. Danışmanlık; lojistik danışmanlık, nakliye danışmanlığı, vergi ve mevzuat danışmanlığı V. Kavramsal hizmetler; özel lojistik çözümlerin planlanması ve uygulanması

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisinde tedarik zinciri yönetimini oluşturan unsurlar tam ve doğru bir şekilde verilmiştir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi "depolamanın esas olarak kapsadığı faaliyetlerden" biri değildir ?

Soru 10:

dünyadaki ihracatta 2010-2014 dönemindeki ortalama büyüme oranı yüzde kaçtır?

Soru 11:

Lojistik işletme piyasanın daha da kötüleşeceğini tahmin ediyorsa faaliyetleri konusunda ne karar verir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi lojistik hizmet sunan işletmelerin sundukları hizmetler arasında sayılamaz ?

Soru 13:

I. Tedarik lojistiği II. Üretim lojistiği III. Dağıtım lojistiği IV. Kalite kontrol lojistiği Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri lojistiği oluşturan süreçlerdendir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi tedarik lojistiğiyle ilgili değildir?

Soru 15:

Bir dağıtım işletmesi tedarik ve talep uyumunun sağlanamamasından dolayı stok bulundurabilir. Bu durum stok bulundurmanın hangi nedeniyle daha iyi açıklanabilir?

Soru 16:

Geleneksel lojistik ve e-lojistik arasındaki farklılıklara göre aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi E-Ticaret için doğru verilmiştir?

Soru 17:

Tedarik zincirinde yer alan tesislerde bazı nedenlerden ötürü stok bulundurulmaktadır. Aşağıdakilerden hangi ya da hangileri bu nedenlerden değildir? I.Hizmet düzeyini artırma II.Toplam lojistik maliyetini azaltma III. Müşteri talep ve hazırlık sürelerindeki belirsizlik ile baş edebilme IV. Mevsimsel ürünlerin tüm yıl boyunca erişilebilir hâle getirilmesi V. Lojistik sistemin yönetimindeki etkinsizliğin giderilmesi VI.Fiyat yapısına göre satın alma

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi lojistik maliyetlerden stok başlığı altında yer alır?

Soru 19:

Tesis içerinde kısa mesafeli işlem birimleri arasında malzemenin uygun araçla en az zararla etkin bir biçimde aktarılmasına ne ad verilir?

Soru 20:

Lojistik yapılanma sürecinde , parçalı olarak yürütülen lojistik faaliyetlerin malzeme yönetimi ve fiziksel dağıtım olarak iki grupta toplanması hangi dönemde gerçekleşmiştir?