logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - İletişim Bilgisi

Soru 1:

Bireylerarası iletişimle ilgili temel ilkeler hangi maddelerde verilmiştir? I. Bireylerarası iletişim bir süreçtir. II. İletişim unsurları birbirine bağlıdır. III. İletişim süreci kurallarla yönetilir. IV. İletişim kültür tarafından belirlenmiştir. V. İletişimin yorumlanması niyetinden daha önemlidir. VI. Bireylerarası iletişim amaçsaldır. VII. İletişimde niyet, iletişimin yorumlanmasından daha önemlidir.

Soru 2:

Bireylerarası iletişim modelinin temel bileşenleri arasından hangisi "Bir insann belli bir yönde eyleme geçebilmesi için ön koşul, o insanın o yönde bir alternatifin varlığını bilmesi ve bu bilgiyi algılaması" olarak tanımlanmaktadır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi çocukta gelişim evlerinden biri değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi bireylerarası iletişimin ilkelerinden biri değildir?

Soru 5:

"................, rastlantısal bir biçimde ve üzerinde belirli bir uzlaşmaya varılmış kodlama yöntemleri ile bir araya getirilen sembollerle belirli anlamların yaratımı ve bu anlamların değiş tokuşudur." Boşluğa hangisi gelmelidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi temsili bir araç değildir?

Soru 7:

Bir sınıfta ders anlatan bir öğretmene soru yönelten bir öğrenci alıcı konumundan hangisine geçiş yapmış olur?

Soru 8:

Bir iletişimcinin bireylerarası iletişiminin bütün görüntüsünü biçimlendiren kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Öğretmen ve öğrenci Market çalışanı ve müşteri Çocuklar Kardeşler Doktor ile hasta Yukarıda verilen kişiler arasındaki iletişim örneklerinin, bireysel olmayandan oldukça bireysel olana doğru doğru sıralanış biçimi aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

Soru 10:

Birbiriyle ilişkide ya da bağlantıda olan insanlar arasında meydana gelen iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi konuşmanın ve dilin kökeni ile ilgili kuramlar arasında yer almaz ?

Soru 12:

Biz değişiriz, iletişimde bulunduğumuz insanlar değişir ve ortam değişir. Bu değişimler bazen belirgin bir şekilde bazen de farkedilmeden olur ama her zaman gerçekleşen bir şeydir. Bu süreç daireseldir; bir kişinin mesajı diğerinin mesajı için uyaran olarak hizmet eder. O da ilk mesajı gönderen için bir uyarandır. Yukarıdaki ifadeler bireylerarası iletişimin hangi ilkesine işaret etmektedir?

Soru 13:

Hayvanlardaki iletişim örneklerinden yola çıkarak ilkel insanların da coşkusal tepkilerini dile getirmek için çıkardıkları seslerle konuşmanın başlamış olabileceği görüşünü ortaya koyan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi konuşmacının söyledikleri ile yaptıklarının, içiyle dışının ya da kişiliğinin çelişmemesi anlamına gelir?

Soru 15:

Bireylerarası iletişim modelinde karşılıklı olarak iletilen ve anlanan bilgi anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Herhangi birisiyle (alıcı) iletişim kurma niyetinde olan bir kişinin (kaynak) tasarılarının, düşüncelerinin ya da duygularının sözlü ya da sözsüz biçimidir. Yukarıda tanımı yapılan iletişim öğesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

...., kodlama ve kodaçımı sürecinde ileti ya da mesajın anlaşılırlığına herhangi bir biçimde engel olan her şeydir. Yukarıdaki cümle ile tanımlanan iletişim öğesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Bir anlam üretimi süreci olarak iletişim beraberinde hangi etkiyi sağlamaktadır?

Soru 19:

Bilgi hiyerarşisinde anlam düzeyini ifade eden kavram hangisidir?

Soru 20:

I. Malumat II. Bilgelik III. Veri IV. Anlayış V. Entegrasyon Yukarıdaki ifadelerden hangileri bilgi hiyerarşisindeki düzeyler arasında yer alır?