logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Amerikan Dış Politikası

Soru 1:

Dış politikanın bir sosyal inşa sürecinden oluştuğu ve sosyal değerler üzerinde yükseldiğini savunan uluslararası ilişkiler teorsi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Önsöz, 7 Madde ve 27 Değişiklikten (amendments) oluşan ABD Anayasası, esas olarak üç kısımdan oluşur. Birinci kısım, Önsöz ve 7 Madde’de devlet kurumları arasındaki görev ve yetki dağılımını düzenler. Buna göre aşağıda verilenlerden hangisi yanlış bilgi içermektedir?

Soru 3:

I. Kamuoyu II. Medya III. Sivil toplum hareketleri IV. Baskı ve çıkar grupları V. İş dünyası VI. Askeri-sanayi işbirliği VII. Lobiler Yukarıdakilerden kaç tanesi Amerikan politikasında belirleyici olan aktörler arasında yer alır?

Soru 4:

Dini ibadet ve düşüncenin ‘saf olmasını’, yani Kilise şekilselciliği yerine bireysel özcülüğe önem verilmesini savunan Protestanlık koluna ne ad verilir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi Winston İlkeleri içerisinde yer almaz?

Soru 6:

Yasama,Yürütme ve Yargı'nın görev ve yetkilerinin birbirini dengelemesini, denetlemesini ve böylece üç erkten herhangi birinin aşırı bir şekilde güçlenerek tüm sistemi kontrol altına alamamasını amaçlayan mekanizma aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdaki gelişmelerden hangisinin sonuçları ABD toplumunun dış politikaya olan ilgisini arttıracak şekilde etki etmiştir?

Soru 8:

Hangi ABD Başkanı ABD’yi Milletler Cemiyeti’ne üye yapmak ve uluslararası düzen kurmak için taahhüt altına sokmak istemiş ve bu amaçla imzalamış olduğu Paris Antlaşması Senato tarafından reddedilmiştir?

Soru 9:

Uluslararası sistemin tamamına zarar verebilecek ve etkileyebilecek kadar büyük güç kaynaklarına sahip olan devletlere ne ad verilir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi İngiltere Fransa arasında olan Napolyon savaşlarının kıta amerikasına olan yansımasıdır?

Soru 11:

ABD'nin Sıbistan'ın Bosna-Hersek topraklarını işgaline sessiz kalması hangi dış politika anlayışı sonucudr?

Soru 12:

ABD dış politikasının oluşumunda ciddi bir kırılma olan ve Savaş Yetkileri Yasası'nın çıkmasına neden olan savaş aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Halkı ilgilendiren bir konuda halkın genel kanaat ve görüşünün varlığını ifade eden kavrama ne ad verilir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi Amerikalıların siyasetle ilgilendiği yerel ve federal konulardandır?

Soru 15:

I- Yalnızcılık (Isolationism)II-Moralizm (Moralism)III-Yayılmacılık (Expansionism)IV- Tektaraflılık (Unilateralism)Yukarıdakilerden hangileri ABD dış politikasına kılavuzluk eden ilkeler arasında yer alır?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi ABD dış politikasının soyut güç kaynakları kapsamına girer?

Soru 17:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ABD’nin somut güç kaynaklarından birisi değildir?

Soru 18:

Yasama, Yürütme ve Yargı’nın görev ve yetkilerinin birbirini dengelemesini, denetlemesini ve böylece üç erkten herhangi birinin aşırı bir şekilde güçlenerek tüm sistemi kontrol altına alamamasını amaçlayan mekanizma aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Kaçak Köle Kanunu hangi tarihte kaldırılmıştır?

Soru 20:

ABD başkanlarından hangisinin yönetimi Milletler Cemiyeti’nin kurulmasına öncülük etmiştir?