logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Siyasi Tarih 2

Soru 1:

ABD, İngiltere ve Sovyet liderleri, Almanya’nın teslim olmasından sonra Avrupa’da ortaya çıkan sorunları görüşmek üzere bir araya geldikleri konferans aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

I. 1930’larda yaşadığı ekonomik bunalımdan mutlak biçimde sıyrıldı. II. 1945’te dünya üretiminin yarısını ABD gerçekleştirmektedir. III. Kendi anakarasına sıçramayan savaş ekonominin her alanında üretimi teşvik etti. ABD’nin savaş sonrası hareketleriyle ilgili hangileri doğrudur?

Soru 3:

Aşağıdaki ülkelerden hangisi üyelik için hazır olmadığı gerekçesini öne sürerek İngiltere’nin Avrupa Toplulukları’na (AT) üye olmasını engellemiştir?

Soru 4:

24 Mart 1959’da Irak’ın Bağdat Paktı’ndan ayrılmasıyla bağlaşma, aynı yılın Ağustos ayında Merkezi Antlaşma Örgütü (CENTO) adını almıştır. Bu gelişmeden sonra ABD’nin gözlemci ülke olarak kaldığı, resmi üyeleri ise İngiltere, İran, Pakistan ve Türkiye olan örgütün yeni merkezi nereye taşınmıştır?

Soru 5:

İmparatorluğa son verilerek Alman Cumhuriyeti hangi tarihte ilan edilmiştir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi ikinci grupta yer alan eski doğu bloğu ülkelerindendir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi Komunist yayılmayı engellemek için çevreleme politikası içinde yer alan ülkelerden değildir?

Soru 8:

1990’larda Clinton’un çok taraflı dış politikası hangi olaydan sonra tek taraflı bir yönetim anlayışına dönüşmüştür?

Soru 9:

ABD ile SSCB arasındaki uzay araştırmaları yarışları SSCB'nin askeri araştırmalara yüksek bütçe ayırması SSCB'nin az gelişmiş ülkelere yaptığı yardımlar Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri SSCB'nin çöküş sürecini hızlandıran etkenler arasında gösterilebilir?

Soru 10:

Japonların, II. Dünya Savaşı nedeni de sayılan 1937 Mançuraya'yı ele geçirmek için yaptığı saldırı ilk kez nerede yaşanmıştır?

Soru 11:

Ankara’nın 19 Ekim 1939 tarihinde İngiltere ve Fransa’yla imzaladığı karşılıklı yardım antlaşmasının adı nedir?

Soru 12:

Afganistan’da 1978 yılında yapılan darbeden sonra ilk başbakan kim olmuştur?

Soru 13:

SSCB’nin dağılma sürecinde, Doğu Avrupa’da ilk hangi ülkede hareketlenmeler başlamıştır?

Soru 14:

Avrupa Birliği’nin Doğu Avrupa ülkelerini içine alarak tek bir yapıda birleşmesi hangi tarihte gerçekleşmiştir?

Soru 15:

Sovyetler Birliği-Almanya Saldırmazlık Paktı hangi tarihte imzalanmıştır?

Soru 16:

Milletler Cemiyeti uluslararası sorunları çözmede etkinliğini yitirmiştir. Silahsızlanma girişimleri başarısız olmuştur ve silahlanma hızlanmıştır. Liberal demokrasiye güven artmıştır. Yukarıda 1929 dünya ekonomik kriziyle ilgili verilen sonuçlardan hangileri doğrudur?

Soru 17:

Gorbaçov’un iktidara gelmesinden 7 ay sonra, Gorbaçov ve Reagan arasında Cenevre’de yapılan 19-21 Kasım 1985’deki ilk zirve toplantısında görüşme gündeminin ana maddesi ne oldu?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi Michael Gorbaçov’ un göreve geldikten sonra ilişkileri geliştirmeye çalıştığı ülkelerden biri değildir?

Soru 19:

Kohl, Kasım 1990’da Doğu ve Batı Almanya’nın birleşme planını ilk açıkladığında hayli olumsuz tepkiler almasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Çin halk Cumhuriyeti ve ABD arası ilişkilerin düzelmeye başladığı dönemde, 1972 yılında Çin’i ziyaret eden ilk ABD başkanı kimdir?