logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Etkili İletişim Teknikleri

Soru 1:

Bir işletmenin ürün tanıtımında, önceden planlanarak oluşturulan satış kampanyalarının hazırlık safhasından hangisi iyi yapılandırılmaz ise, ürünün kullanım alanında bir marka bağımlılığının yaratılabilmesi oldukça zor hale gelebilecektir?

Soru 2:

İletişim olgusu neden insanın ve toplumun varoluşunun zorunlu koşulu olarak görülmektedir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi psikolojik gürültüye örnek olarak gösterilebilir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi mimikler ile ilgilidir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi sözsüz iletişimin özelliklerinden biri değildir?

Soru 6:

Aşağıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur? I. İkna istendik amaçların ortaya çıkarılması için gerçekleştirilen bir iletişim biçimidir. II. Gündelik iletişim ile ikna arasındaki fark istendik amaca ulaşmaktır. III. Gündelik hayatta kurulan her iletişim olgusu iknaya yöneliktir.

Soru 7:

I. Algısal perspektif alma (diğer kişinin ne düşündüğünü fark etme) II. Bilişsel perspektif alma (diğer kişinin bakış açısını fark etme) III. Duygusal perspektif alma (diğer kişinin yaşamakta olduğu duyguların neler olduğunu fark etme) Kurdek ve Rodgon’un pespektif alma şekillerinden hangileri doğru eşleştirilmiştir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi ikna edici konuşma girişinin amaçlarından birisi değildir?

Soru 9:

Konuşmacının dinleyicileri yaş, cinsiyet, grup üyeliği, dini kökeni, ırksal, etnik ve kültürel yapıları vb. görünür özellikler açılarından analiz etmesine ne ad verilir?

Soru 10:

Yeni medya ile ilgili hangisi yanlıştır?

Soru 11:

I. Niyet etmekII. Algıda seçicilikIII. Bilgiye sahip olmakIV. Soru sormakV. Gayret göstermekYukarıdakilerden hangileri başarılı bir anlama sürecinin unsurlarını oluşturmaktadır?

Soru 12:

‘‘Konuşmacının konumu ile çatışan bir bilginin değerinin farkına varılması’’; inanılırlık sağlayabilmek için konuşmacının, dikkat etmesi ve uygulaması gereken noktalardan hangisinin kapsamına girmektedir?

Soru 13:

"Elektrikli arabanın nasıl çalıştığını anlatmak" nasıl bir konuşma türüdür?

Soru 14:

Benmerkezcilik kavramı aşağıdaki düşünürlerden hangisi tarafından ortaya atılmıştır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisinde benmerkezcilik (egosantrizm) kavramının doğru tanımı yapılmıştır?

Soru 16:

Aşağıdaki insan tiplerinden hangisi benmerkezcidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi Herzberg’in Motivasyon-Hijyen Kuramı’ndaki hijyen faktörlerden biridir?

Soru 18:

Bu tür kültür eğilimi bir anlamda bir alışkanlıktır. Toplumda bireyler ister istemez bu kültür içerisinde yetiştirilirler ve hiç kimse şu ya da bu ölçüde de olsa bu kültürün belirleniminden kaçamaz. Bu kültür, toplum yapısı için zararlı olabilecek değişmelere karşı bir güvence niteliğini de taşır. Ancak, bu kültürel eğilim eğer toplumsal değişme ve gelişmeyi önleyecek boyuta gelirse, o durumda artık toplum için zararlı olabilir. Yukarıda açıklaması verilen kavram aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 19:

Toplumsal etkinliğin hemen her alanında benimsenmesi gereken dürüstlük, doğruluk, özgecilik konusundaki kuralların konuşma içinde önemli olduğunu dile getiren konuşma niteliği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi kızgınlık oluştuğunda ortaya çıkan tipik olaylar dizisi içerisinde yer aldığı söylenemez?