logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yiyecek-İçecek Hizmetleri

Soru 1:

“Kapadokya'da yetiştirilen, ince uzun taneli ve etli bir üzümdür. Asiditesi yüksek olan bu üzümden sek şaraplar üretilmektedir. Birkaç yıl bekletilmek için uygun olup “Köpüklü Şarap” yapımında da kullanılmaktadır.” Tanımı verilen beyaz üzüm çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

"Açık renkli biraya oranla %50 daha fazla alkol içerir, tadı daha acı ve rengi de daha koyudur" özelliklerine sahip biralar hangi sınıflandırmaya dahildir?

Soru 3:

Uluslararası Barmenler Birliğine göre 1 ölçeğin karşılığı kaç santilitredir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi barmenin özelliklerinden biri değildir?

Soru 5:

Beslenmek ve yaşamak için bir konakçıya gereksinim duyan canlılara ne ad verilmektedir?

Soru 6:

Thermophile (Termofil): Yüksek sıcaklıkta büyürler. Büyüme sıcaklığı 50-70° C aralığındadır.Mesophile (Mezofil): Bunlar normal sıcaklıklarda büyürler; optimum büyüme sıcaklığı 35°C ve büyüme sıcaklık aralığı da 10-50°C dir.Psychrophile (Pisirofil): Soğuk ortamları severler. Bu türler buzdolabı sıcaklığında dahi çoğalabilirler. Büyüme aralığı –10 +10°C ’dir.Büyüme sıcaklıkları verilen canlı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Üretimden sonra normal bir biranın en az dinlendirilmesi gereken süre hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 8:

Aşağıda verilen bira tiplerinden hangisi alt mayalama yöntemiyle üretilmektedir?

Soru 9:

Donmuş gıdaların derin dondurucularda saklanma süreleri açısından değerlendirildiğinde " kıyma-kuşbaşı "nın maksimum depolama süreleri ne kadardır?

Soru 10:

Merlot Shiraz Cinsault Vasilaki Yukarıda verilen üzüm türlerinden hangileri yabancı üzümdür?

Soru 11:

Vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan mikroorganizma sayıları açısından değerlendirildiğinde dışkıda kaç adet/gr mikroorganizma bulunur?

Soru 12:

Aşağıdaki cinle hazırlanan karışımların hangisinin süslemesinde yeşil zeytin kullanılır?

Soru 13:

Zamanla barlar ile birleşerek alkollü ve alkolsüz içeceklerin birlikte servis edildiği mekânlar hangileridir?

Soru 14:

Arpanın kurutulmasıyla “Malt” oluşması üretimin hangi aşamasında gerçekleşmektedir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi bakterilerin özelliklerinden birisi değildir?

Soru 16:

I- En az 3 yıl, en çok da 50-60 fıçılarda temiz havayı soluyarak yıllanmakta ve olgunlaşmaktadır.  II- Alkol oranı % 40-43 olan içkinin geri kalan kısmı sudan oluşmaktadır. Granit kayalıklardan süzülen yumuşak ve lezzetli sular ayrı bir tat verdiğinden dolayı viski imalathanelerinin neredeyse tamamı su kaynaklarının yakınında kurulmuştur. III- Ana ham maddesi olan arpa maltları “Peat” denilen bu kömürün isiyle kavrularak kurutulur ve bu madde içkinin tadına geçer. Başka ülkelerde peat kömürü bulunmadığından bu içkilerin füme tatlarının taklidi zordur. Yukarıda verilen özellikler aşağıdaki içki türlerinden hangisi ile ilgilidir?

Soru 17:

I. Isı II. Zaman III. Su (Nem) IV. Besin (Gıda Artıkları)Yukarıdakilerden hangileri mikroorganizmaların çoğalması için uygun koşullar arasındadır?

Soru 18:

Bakterilerin çok hızlı ürediği ve bazılarının da toksin üretmesi nedeniyle “EN TEHLİKELİ BÖLGE” olarak adlandırılan sıcaklık aralığı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

'Büyük ölçekli şehir oteller ile kıyı otellerinde en az 4-5 değişik bar çeşidinin bulunduğu konaklama işletmelerinde barları organize eden, yöneten ve denetleyen orta-düzey yönetici konumundaki sorumlu kişi' aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi yemekten sonra içilen alkollü içkiler arasında yer alır?