logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Konaklama Hizmetlerinde Kalite Yönetimi

Soru 1:

Ürün ya da hizmet üretim süreçleri tasarlanırken, bu süreçleri, ürün ya da hizmetin bir ihtiyacı karşılaması açısından beş aşamaya ayırdığımızda, hangisi bu kapsamın dışında kalır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi Toplam Kalite Yönetiminin başarısızlık nedenlerinden biri değildir?

Soru 3:

İşletmelerde sürekli geliştirme anlayışının taşıdığı belli başlı özellikler sıralandığında hangi şık dışarıda kalır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi kaliteyi tanımlamaz?

Soru 5:

I. Yönetime sunuş yapılması II. Çözüm önerilerinin geliştirilmesi III. Çözümün denenmesi IV. Sorunların saptanması V. Problemin ortaya konması VI. Yönetimin öneriyi gözden geçirmesi VII. Sorunun analizi Kalite çemberleri basamakları ile ilgili hangi sıralama doğrudur?

Soru 6:

Ürünün kullanım ömrü içerisinde kendisinden beklenen tüm fonksiyonları tam olarak yerine getirip getirmediğinin ölçüsünü hangi kalite boyutu açıklamaktadır?

Soru 7:

Kalite kavramının bilinen en geçmiş dayandığı nokta hangisidir?

Soru 8:

Hizmetlerin dört temel özelliği hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

Soru 9:

Otelin kısa ve uzun dönem planlarının kamuoyu tarafından benimsenmesine yardımcı olan çalışan aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Genellikle bir olayın oluş sıklığını göstermek, belirlenen zaman aralığında tanımlanan problemin daha sık meydana gelip gelmediğini hesaplamak ve ortaya çıkan dağılım şeklini bilinen bir dağılım ile karşılaştırmak amacıyla kullanılan araca ne ad verilir?

Soru 11:

Fonksiyonel akış diyagramı hangi durumlarda kullanılır?

Soru 12:

Toplam Kalite Yönetimini, bir kalite yönetimi tekniği olmanın ötesinde bir yönetim felsefesi olarak kabul eden yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Gerçekleşmesi arzu edilen veya edilmeyen olayları ve olası problemleri kapsayan ayrıntılı yorumlama planının oluşturulmasında kullanılan bir yönetim ve planlama aracı olan, planda yanlış gelişebilecek olayların sistematik şekilde tanımlanmasını sağlayan, yanlışlıkların önlenmesi ya da düzeltilmesi için tedbirler alınabilen kalite geliştirme aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Kuruluş yeri şartlarının birkaç aylık iş dönemine imkân sağladığı, deniz kıyısı ve kış sporları yapılan yörelerde yoğunlaşan işletmelere ne ad verilir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangileri kalite çemberinin amaçlarındandır? I. Kurum içi iletişimi arttırmak. II. Ekip çalışmasını teşvik etmek ve sinerji yaratmak. III. Ast-üst ilişkilerini geliştirmek. IV. Toplam kalite yönetiminin tüm kurum çalışanları tarafından benimsenmesini sağlamak. V. Zamandan bağımsız çalışabilmek.

Soru 16:

İki veya daha fazla değişken arasındaki ilişkiyi analiz etmede kullanılan planlama ve yönetim aracına ne ad verilir?

Soru 17:

Kalite Geliştirmede Kullanılan kaç adet Yeni Araç vardır?

Soru 18:

Aşağıda verilen “kalite” tanımlarından hangisi doğru değildir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi sorunun olası bütün nedenlerinin saptanmasında kullanılan tekniklerden değildir?

Soru 20:

“mutlak doğrular” olarak adlandırdığı dört yeni kalite yönetim maddesini aşağıdaki gibi belirlemiştir (Çetin, 2010: 195): - bKalite, ihtiyaçlara uygunluk olarak tanımlanır, mükemmellik olarak değil. - Kalite, önleme ile başarılır, değerleme ile değil. - Kalitenin başarı standardı, sıfır hatadır. - Kalite uygunluk fiyatı ile ölçülür, indekslerle değil. Bu görüş hangi bilim adamına aittir?