logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Girişimcilik

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi iş planının “giriş” bölümünde yer almaz?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi iş planının kullanım amaçlarından biridir?

Soru 3:

İthal ikameci sanayileşme politikası olarak da adlandırılan gelişme stratejisi gelişmekte olan ülkeler tarafından ağırlıkla hangi yıllar arasında kullanılmıştır?

Soru 4:

Yeni dünya düzeninde girişimciliğin daha etkili ve kolay hale gelmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisindeki yaşanan gelişmelerdir?

Soru 5:

Girişimcinin iktisat teorisi tarihinde aldığı rollerden girişimci bir arbitrajcıdır rolünü girişimciye yükleyen ünlü düşünürler kimlerdir?

Soru 6:

Girişimcilik eğitimleri için iş dünyasıyla ortak stratejiler geliştirilmesi, özellikle orta öğretim müfredatlarına yenilikçi ve girişimci zihniyetin gelişmesine yönelik derslerin eklenmesi, işletme devirlerini kolaylaştırıcı önlemler alınması yönünde çalışmaların yapılması Küçük İşletmeler Yasası ilkelerinden hangisi ile ilgilidir?

Soru 7:

I. Quesnay II. Wieser III. Pigou IV. Hawley Hangi düşünürlere göre girişimci bir girişimin sahibidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi sermaye maliyetinin ve finansal risklerin en aza indirilmesine yönelik geliştirilen stratejiler arasında değildir ?

Soru 9:

I. Satış planlaması II. Üretim planlaması III. Kapasite planlaması IV. Ödeme planlaması Yukarıda verilenlerden hangileri bütünleştirilmiş çalışma sermayesi yönetiminde sonuçlara yönelik planlama aşamalarındandır ?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Japonya’da başlayan hızlı ekonomik kalkınma hareketinin motor gücüdür?

Soru 11:

Girişimciliğin ana unsurları nelerdir?

Soru 12:

Aşağıdaki ülkelerden hangisi girişimcilik eğitiminin geliştirilmesi amacıyla özel stratejiler uygulamaya koyan ülkeler arasındadır?

Soru 13:

Girişimcinin iş planını hazırlarken açıkça anlaması gereken üç temel nokta vardır. Bunlar aşağıdakilerden hangisi ya da hangilerinde doğru ifade edilmiştir? 1. İşletmeyi geliştiren kişinin, yani girişimcinin kendisinin, işletmenin teknolojisi ya da yaratıcılığı konusunda en geniş bilgiye sahip olan kişi olduğudur. 2. Girişimcinin niçin iş planı yazması gerektiğini gösteren bakış açısıdır. 3. Yatırımcılar yaptıkları yatırımın değerini görmek istediklerinde finansal tahminlere ihtiyaç duymaktadırlar.

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi Josh Linkner’in yaratıcı disiplin sürecinde yer almaz ?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi Schumpeter’e göre beş temel girişimci davranışından biridir?

Soru 16:

İşletmenizin kuruluş yeri neresi olacak? Kuruluş yeri seçiminizi etkileyen faktörler nelerdir? Bina, makine ve üretimle ilgili diğer araç ihtiyaçlarınızı tanımladınız mı? Tedarikçileriniz kimler olacak? Ulaşım imkanları neler-dir? İş gücü olanakları nelerdir? Tahmini üretim maliyet-leriniz nedir? gibi soruların soruduğu plan aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Birçok risk sermayedarının kullandığı iş planı okuma süreci 6 adımdan oluşmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri bu sürecin unsurlarındandır? 1. Sermaye yapısının belirlenmesi (Gerekli olan borç ve özsermaye bileşimi) 2. En son bilançonun incelenmesi (Likidite, net değer ve borç/özsermaye oranlarının belirlenmesi) 3. Girişimcilerin kalitesinin belirlenmesi

Soru 18:

İş fikirlerinin en büyük kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Girişimciler açısından para politikasının ve kur politikasının seyri, paranın değerinin değişmemesinin yatırım açısından önemini ve bu kapsamda istikrarlı bir ortamın varlığının girişimciler açısından güven ortamı sağlaması aşağıdakilerden hangisini tanımlar?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi iş planının öğelerinden değildir ?