logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi klinik kodlama kalitesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

Soru 2:

Oracle veritabanı veri tipleri için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 3:

Kullanıcıların sisteme tamamen karşı olup sistemden uzak durması ne anlama gelir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri enformasyon sisteminin işlerin yapılış şekli ile ilgili katkılarındandır? I. Yarı otomatik iş akışlarını ve elle yapılan görevleri otomatikleştirme. II. Yüksek hız, yüksek kapasite, sayısal hesaplamaları hızlı bir şekilde yapabilme. III. Aynı yerde veya farklı bölgelerde çalışan insanların etkinliğini ve verimliliğini artırabilme.

Soru 5:

Yarı yapılandırılmış ve yapılandırılmamış durumlarda veya ne yönde bir karar verilmesinin tam olarak kestirilemediği hallerde, karar vericilere modeller, bilgiler ve veri yönetme araçları sunan interaktif bilgi sistemleri olup, karar vermenin yeterliliğini geliştirmekten çok, etkinliğini geliştirmeyi hedefleyen bilişim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi veritabanında kullanıcının yaptığı işler arasında değildir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi enformasyonun değerini belirleyen niteliklerden değildir?

Soru 8:

Niteliksek analiz, tıbbi kayıtların içeriğine yönelik olarak yapılan analizdir. Bu analizin temel amacı, hasta bakım ve tedavi hizmetinin kalitesini yükseltmektir. I. Tıbbi kayıtların tutarlı ve doğru olup olmadığı, II. Form ve kayıtların tam olup olmadığı, III. Çıkış özetinin, zamanında ve istenen formatta yazılıp yazılmağı, IV. Kararların bulgular tarafından desteklenip desteklenmediği, Yukarıda belirtilen maddelerden hangisi yada hangileri niteliksel analize girer?

Soru 9:

Kontrast hızlandırma, keskin olmayan maske filtreleme, histogram eşitlemesi, periferal hızlandırma gibi değişik yöntemlerle yapılan görüntü işlemleri hangi sistemde kullanılmaktadır?

Soru 10:

Devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri, diyaliz merkezleri ve daha birçok sağlık kuruluşunun verdiği hizmet, kullandıkları tıbbi malzeme ve ilaçların bedelinin geri ödeme kurumu tarafından ödenmesi için hangi sistemi kullanmaları gerekmektedir?

Soru 11:

Klinik kodlama nedir?

Soru 12:

Programlama sistemleri insan kaynakları yönetimi bilgi sistemi, muhasebe ve finansal yönetim sistemleri, malzeme yönetimi sistemleri, ofis otomasyonu şeklinde sınıflandırılan bilgi sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Tıbbi kayıt nedir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri hastane bilgi sisteminin sağlık kuruluşlarında kurulması ve işletilmesi sonucunda oluşan yararlardandır?I.Bilgi erişim hızı artarII.personel verimliliği artarIII.Maliyet artar

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi evde sağlık hizmeti kapsamındaki hastalıklardan değildir?

Soru 16:

Hasta kayıtlarının elektronik ortamda tutulmasının sağlayacağı en önemli fayda aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Veritabanı yönetim sistemi kullanıldığında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 18:

I- Sunulan hizmetlerin kaydıII- İnsan kaynakları yönetimiIII- Teknik konular ve yönetimIV- Dış çevre ile bilgi alışverişiYukarıda verilenlerden hangileri hastane bilgi sisteminin işlevlerindendir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi e-Reçetenin kâğıt reçeteye göre avantajlarından birisi değildir?

Soru 20:

Vatandaşların Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 çağrı merkezini arayarak gerçek zamanlı operatörlerden istedikleri hastane ve hekim için randevu aldıkları uygulama aşağıdakilerden hangisidir?