logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sağlık Kurumları Yönetimi 2

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi örgütsel karar verme sürecinde sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri değildir?

Soru 2:

İşletmenin amaçlarına ulaşabilmesi için çalışanların çabalarının uyumlaştırılması, ahenkli hale getirilmesi olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Rasyonel karar verme süreci yaklaşımında yöneticinin vereceği kararla ne tür sonuçlara ulaşılacağının veya nasıl bir performansın ortaya çıkacağının belirlenmesi hangi aşamada yer alır?

Soru 4:

Örgütsel karar verme nasıl tanımlanır?

Soru 5:

‘Bağlılıkları yüksek olan ekipler …………….. sahiptirler.’ Cümlesindeki boşluğa aşağıda sıralananlardan hangisi getirilmelidir?

Soru 6:

Amaçlı ve planlanmış bir etkinlik sonucunda elde edilen nicel ya da nitel olarak belirleyen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi koordinasyon sağlama araç ve yöntemlerinden değildir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi Stevens’a göre tanımlanan örgütlerde karşılaşılan problem türlerinden biridir?

Soru 9:

Bazı örgütsel uygulamaların, örgüt içerisinde başarılı şekilde koordinasyon sağlamaya olumlu yönde desteği olmaktadır.Aşağıdakilerden hangisi bununla ilgilidir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi kod ögesini açıklar?

Soru 11:

Sağlık Kurumu yöneticisinin insani ve maddi kararlarda başarılı olması aşağıda verilen ifadelerden hangisi ile gerçekleşebilir?

Soru 12:

Bu servis yataklı tedavi kurumlarına müracaat eden, yatan ve kurumdan çıkan hastaların sosyal ve ekonomik sorunlarının saptanması, çözümlenmesi, hastanın çevresi ve ailesiyle ilişkilerinin sağlanması, kurumun halkla ilişkiler işlerinin yürütülmesi ile görevlidir. Yukarıda açıklaması verilen servis hangisidir?

Soru 13:

I- Dikey Koordinasyon II- Yatay Koordinasyon III- Sarmal Koordinasyon IV- Çapraz Koordinasyon Yukarıdaki koordinasyonlardan hangisi veya hangileri örgütlerde karşılaşılan koordinasyon türlerindendir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi koordinasyon ilkelerinden değildir?

Soru 15:

Sağlık kurumları için belirlenmiş akreditasyon programları göz önüne alındığında aşağıdakilerden hangisi akredite kurumlarda hasta güvenliği yönünden uygulanması gereken süreçlere örnek verilemez?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi 2005 tarihinde yürürlüğe giren “Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Kurumsal Kaliteyi Geliştirme Ve Performans Değerlendirme Yönergesi”nde kurumsal performans ölçüm yöntemleri arasında değildir?

Soru 17:

İki ya da daha fazla kişi veya grup arasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan anlaşmazlığa ne denir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi, kurum çalışmaları açısından en az öneme sahip kitleler içermektedir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi Örgüt yapısını oluşturan boyutlardan biri değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi iş ekiplerine örnek verilebilir? I. Tedavi Ekipleri II. Acil Servis Personeli III. Araştırma Ekipleri IV. Evde Bakım Ekipleri V. Temizlik Ekipleri