Aşağıdakilerden hangisi "Test-yeniden test tutarlılığı"nın ölçmek için kullanılan ölçütlerden bir tanesidir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
Aşağıdakilerden hangisi açık uçlu soruların özelliklerinden birisi değildir?
Görüşme yöntemi, kişiler arasında karşılıklı soruyanıt, tartışma ya da sohbet şeklinde iletişim kurularak veri toplanmasıdır. Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri yüz-yüze görüşme yönteminin güçlü yanlarınden biridir? I.Ayrıntılı veri toplanmasını sağlar. II.Gerektiğinde ek sorularla derinlemesine veri toplanmasını sağlar. III.Okuma yazması olmayan kişilerden de veri toplanmasına olanak sağlar. IV.Görüşmeci ve tercüman/yorumcu biasına açıktır.
Uygulama aşamasında toplanan verilerin gerekirse kodlanarak bilgisayar ortamına aktarılması, uygun istatistik programlar ile analiz edilmesi ve elde edilen sonuçların tablo ve grafiklerle özetlenmesi aşamasına ne ad veilir?
Kararlarına dayanak oluşturacak kanıtlar kullanan, ihtiyacı olduğunda bu kanıtlara nasıl ulaşılacağını ve nasıl kanıt toplanacağını bilen bir profesyonele ne ad verilir?
Aşağıdakilerden hangisi bilginin kaynakları arasında yer almaz?
Sağlık güvence durumu değişkenini ölçmede yararlanılacak ölçek türü aşağıdakilerden hangisidir?
Tam ve güvenilir kayıtlara göre 20.000 nüfuslu bir ilçede belirli bir anda 40 multipl skleroz vakası bulunduğu kayıtlardan saptanmıştır. Buna göre nokta prevalansı kaç olur?
Hastalığın muhtemel seyrine, süresine ve sonuçlarına dair tahmine ne denir?
Bir olayın incelenmesi, bir durumun tanımlanması veya bir görevin yapılması sırasında kaydedilen her türlü yorumlanmamış bulgu, belge ve gözleme ne ad verilir?
"Bir bütünün parçalarından birinin bütüne oranıdır. a/a+b veya b/a+b şeklinde ifade edilir." Yukarıda verilen tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?
Görüşme yöntemi, kişiler arasında karşılıklı soru-yanıt, tartışma ya da sohbet şeklinde iletişim kurularak veri toplanmasıdır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu yöntemin güçlü yanlarından birisi değildir?
Sağlıkla ilgili araştırmalarda amacın ortaya konması ne zaman yapılmalıdır?
Verilerin işlenmesi, yorumlanması ve bilgiye dönüştürülmeye hazır hâle getirilmesi sonucu ortaya çıkan unsur aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki araştırma tiplerinden hangisinin "nedenselliği tespit kabiliyeti" en güçlüdür?
Hastalıkların sınıflandırılması ve kodlanması veya ulusal kalite standartlarının uygulanması ne türde bilgi örneğidir?
Epidemiyolojide bir hastalığın görülme sıklığında artış meydana gelmesi ile ilişkili durum aşağıdakilerden hangisidir?
Verilerin ne zaman, hangi analiz biriminden ve hangi koşullarla toplanacağının ortaya konmasıyla hazırlanan genel plana ne ad verilir?
Aşağıdakilerden hangisi nedensel ilişkinin araştırıldığı çalışmalarda doğru sonuca ulaşmak ve sakıncayı ortadan kaldırmak için kullanılan yöntemler hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Toplumsal deneyimler sonucu ortaya çıkan ve kuşaktan kuşağa aktarılan bilgi kaynakları aşağıdakilerden hangisidir?