logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Yönetimde Güncel Yaklaşımlar

Soru 1:

Sanayi devriminde ilk yönetim çalışmalarının başlamasının nedeni nedir?

Soru 2:

Bir örgütte çalışanların karşılıklı öğrenmelerini sağlayacak yaklaşımların geliştirilmesi sonucunda elde edilen bilgi birikimi aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi ekiplerde öğrenmenin sağlanabilmesi için gerekli olan ön koşullardan biri değildir?

Soru 4:

I-fabrikalaşma, işçilerin sermayedarlar için üretmeleri, II-zanaatkârların etkilerini yitirmeleri, III-köyden kente göç ve köylü sınıfının işçi sınıfına dönüşmesi IV-Köylülerin kısmen kendileri için üretmesi Yukarıdakilerden hangisi Endüstri Devrimi ve Ulus Devlet Dönemi özellikleri arasındadır?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi kıyaslama modelinde temel uygulama aşamalarından biri değildir?

Soru 6:

"Gösterilen bir davranışın sonucunda ödül ya da ceza olmasının, o davranışın tekrarlanıp tekrarlanmayacağını belirlediğini ileri sürmektedir. Önce davranış daha sonrasında uyaran gelmektedir." Verilen bilgiler hangi koşullanma tipiyle ilgilidir?

Soru 7:

Bilimin günlük yaşamdaki yansıması aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 8:

Toprak işçilerinin toprak sahipleri için çalıştığı feodal sistem, zanaat işçilerinin ve ustaların sermaye sahipleri için üretim yapmasıyla dönüştüğü sistemin adı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Hangisi sosyal bilimlerin özelliklerinden değildir ?

Soru 10:

Toplam Kalite Yönetimine dair aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Müşteri odaklılıklıdır Temelinde “standartların dışında olmak” vardır. Toplam kalite yönetimi yalnızca üretilen mal ve/veya hizmetlerindir. Hataların önlenemesine katkıda bulunabilir.

Soru 11:

Uygulamada örgütsel öğrenmenin etkili olabilmesi için aşağıdaki sorulardan hangisi/hangileri dikkate alınmalıdır? Örgütsel öğrenme için ne tip bir örgüt yapısı uygundur? Deneyimleme yoluyla öğrenimi sağlamak için ne tip eylemler gereklidir? Örgütün hâlihazırda ve sıklıkla kullandığı performans ölçüm yöntemleri nelerdir?

Soru 12:

Klasik koşullanma teorisini ileri süren bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi endüstri devriminin temellerini atan gelişmelerdir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi yönetim bilimini diğer sosyal bilimlerden ayıran özelliğidir?

Soru 15:

Örgütsel öğrenmeyi olanaklı hale getirecek yapısal tasarımların nasıl olması gerektiği ilk olarak aşağıda verilen yönetim yaklaşımlarından hangisi ile ele alınmıştır?

Soru 16:

I.Kıyaslama sürecinin planlanması, II. Veri elde edilmesi ve analizi, III. Farklılıkların işletmeye uyarlanması ve uygulanması, IV. Yeni uygulamaların gözden geçirilmesi, V. Kıyaslama sürecinin işletme özelinde kurumsallaştırılması.  Kıyaslama sürecinin yukarıda verilen aşamalarının doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Rekabet Kar Büyüme Çeşitlenme Girdi maliyetleri Yukarıdakilerden hangisi / hangileri dışsal çıktılar arasında gösterilebilir?

Soru 18:

Hangisi 1990'lı yıllar öncesi işletmelerde verimliliğe ve etkililiğe ilişkin temel varsayımlardan biridir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi, işletmelerin orta ve uzun vadeli faaliyetlerine yön vermek amacıyla yapılan ve işletmelerin güçlü ve zayıf yönlerinin tespiti aşamasında kıyaslama yapılan işletmelere referanslar verilen bir kıyaslama türüdür?

Soru 20:

Gereksinim analizi İlkörnek hazırlama Fikir üretme Fikir geliştirme Proje planlaması Amaçlarına uy­gun şekilde tasarlama Yukarıdakilerden hangileri yenilik sürecinin ilk evresi olan başlangıç evresinin aşamalarıdır?