logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Örtü Altı Üretim Sistemleri

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi seralar için geliştirilen tümleşik sistem yönetimi bileşenlerinden değildir ?

Soru 2:

Sensörün izlendiği sinyal çıkışı yörüngesinde aynı  giriş sinyaline karşılık gelen iki çıkışlı değeri arasındaki farka ne ad verilir?

Soru 3:

I-Buhar II-Solarizasyon III- Biofumigasyon Aşağıdaki hangi seçenekte fiziksel dezenfeksiyonun gerçekleştirilme biçimleri doğru olarak verilmektedir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi muz örtüaltında yetiştirildiğinde açıkta yetiştirilmesinden farklı olarak meydana gelen değişikliklerden biri değildir ?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde önerilen yerli erkenci üzüm çeşitlerindendir?

Soru 6:

Örtü altında meyvecilik en çok hangi bölgemizde yapılmaktadır?

Soru 7:

Yataklarda yetiştiricilik yaparken domates, biber, hıyar gibi meyvesi tüketilen sera sebzelerinde yataklar arasında kaç cm mesafe bırakılmalıdır?

Soru 8:

Domates tohumlarının çimlenmesi için en uygun sıcaklık kaç derecedir?

Soru 9:

Sera toprakları için önerilen organik madde içeriği oranı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Soru 10:

I. Üretim güvenliği II. Denetleme III. Ölçme IV. Planlama V. Alarm Yukarıdakilerden hangileri sera otomasyon sisteminin yerine getirmesi gereken fonksiyonlardandır?

Soru 11:

I- Sera örtü materyallerindeki gelişmeler II- Alan, enerji ve işçilik tasarrufu III- Sürdürülebilir üretim tekniklerinin yaygınlaşmaya başlaması IV- %25’lik kaynak kullanımı ve destekleme fonu teşviği Aşağıdakilerden hangi seçenekte Türkiye'de seracılığın gelişimi için önemli görülen maddeler doğru olarak verilmektedir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi iletken maddelerdendir?

Soru 13:

I.Taze soğan, salata-marul ve yeşillikler gibi sık ekilen/dikilen bitkilerin yetiştiriciliğine uygundur. II.Yataklarda yapılan yetiştiricilikte torba veya saksılarda olduğu gibi özel damlatıcıların kullanılması gerekli değildir. III.  Bitki başına kullanılan ortam hacmi genelde daha fazladır. IV.Geleneksel tarzda toprakta yapılan yetiştiriciliğe benzerliği en fazla olan topraksız tarım yöntemidir. Ülkemizde topraksız tarımda  " Yataklarda Yetiştiricilik " ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi olumlu yönlerdendir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi temas tipi sıcaklık sensörlerinden birisidir?

Soru 15:

Elektriksel olmayan fiziksel yada kimyasal bir büyüklüğü elektriksel sinyale dönüştüren elemana ne ad verilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi topraksız ortamın önemli özelliklerinden biri değildir?

Soru 17:

I-Seralarımızın tamamında damla sulama sistemi kullanılmaktadır. II-Sahil seracılığının yanında “yayla seracılığı”nın hızla gelişmekte olduğu görülmektedir. III-Ülkemizde seralarda hazır fide kullanımına talep yoktur. Yukarıda Türkiye’de seracılık ile ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 18:

Bitkilerin mevsimleri dışında yetiştirilmesine olanak sağlayan yapılara ......... adı verilmektedir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Soru 19:

Hıyar yetiştiriciliğinde budama konusunda aşağıdakilerden hangisi Yanlıştır?

Soru 20:

Çilekte sonbaharda kol bitkilerinin sökülüp, yaprak ve köklerinin budanmasından sonra ortalama -2°C’de soğuk depolarda dikim zamanına kadar bekletilmesiyle elde edilen fidelere ne denir.