logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Hayvan Yetiştirme

Soru 1:

Ülkemizde tavukçuluğun geliştirilmesine yönelik ilk çalışmalar kaç yılında ve nerede başlamıştır?

Soru 2:

Hangisi etçi ırktır?

Soru 3:

Karkasta yağın kas arasına dağılımı olarak ifade edilebilecek mermerleşme (mozayikleşme) bakımından oldukça değerli olan ırk hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi i şçi arıların pupa dönemine geçecek larvaların bulunduğu petek gözlerini balmumu ve propolis karışımı ile olgunlaştırılmış balın bulunduğu petek gözlerini ise balmumu ile kapatması işlemidir?

Soru 5:

Damızlık işletmelerde koyun yetiştiriciliğinde damızlık koç başına kaç koyun hesap edilirse en iyi verim alınmış olur?

Soru 6:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün 2008 yılı verilerine göre Türkiye’de 4.9 milyon arılı kovanda 81 bin ton bal üretilmiştir. Bu kovan varlığı ve bal üretimi ile Türkiye dünyada ......... sırayı almaktadır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir ?

Soru 7:

Döl veriminin ıslahı amaçlı seleksiyonda aşağıdakilerden hangisi kuzularda bulunması istenen özelliklerden biri değildir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi tavuğun diğer türlere göre üstün özelliklerinden biri değildir?

Soru 9:

Arıcılık ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

Soru 10:

"Karkas ve et kalitesi yüksek olup derileri değerlidir. Yılın tüm mevsimlerinde kızgınlık göstermeleri nedeniyle yılda iki veya iki yılda üç oğlaklama gerçekleşebilmektedir". Sözü edilen keçi türü hangisidir?

Soru 11:

Ekini biçildikten sonra sürülmeden boş kalan, köklü ekin sapları ve dökülen buğdaygil başak ve daneleri bulunan tarlaya verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi koyun ırklarının sınıflandırılmasına göre kuyruk yapısı ölçütlerinden biri değildir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi yerli Kıvırcık koyunlarının Alman Yapağı Et Merinosu ile melezlenmesinden elde edilmiş olan ve % 90 dan daha fazla Alman Merinosu genotipini taşıyan koyun ırkıdır?

Soru 14:

Aşağıdaki hormonlardan hangisi doğumun gerçekleşmesinde rol almaz?

Soru 15:

Hangisi damızlık seçilirken göz önünde bulundurulan niteliklerden biri değildir?

Soru 16:

Saf tavuk ırklar da kendi içinde 3 gruba ayrılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisinde ırklar doğru olarak verilmiştir?

Soru 17:

Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yetiştirilen, 40-45 kg canlı ağırlıkta, yağsız ince kuyruklu yerli koyun ırkı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

En uygun çiftleşme zamanı, kızgınlık başlangıcından kaç saat sonrasıdır?

Soru 19:

Keçilerde ırka bağlı olarak değişmekle birlikte günlük süt verimi laktasyonun kaçıncı haftasında en üst seviyeye çıkmaktadır ?

Soru 20:

"Süt koyunları, zayıf görünümlüdür. Bu koyunlarda; baş zarif ve etsiz, boyun uzun, vücut derinliği az, kaburgalar geriye doğru eğimli, kemikler ince fakat güçlü, meme bezsel yapıda ve iyi gelişmiştir. Süt ve genellikle döl verimleri yüksektir." Seçeneklerde verilenkoyun ırklarından hangiis yukarıdaki tanımlamaya en uygun olanıdır?