Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Final Sınavı

Genel Kimya 1

19
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

“Bir elementin elektron dizilimi yazılırken elektronların orbitallere teker teker yerleştirilmesidir” Bu hangi ilkenin ifadesidir?

Soru 2

Orta Zorluk

Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

Soru 3

Orta Zorluk

Aşağıdaki reaksiyona göre 10,2 g NH3 ve 26,4 g CO2 tepkimeye sokulmuştur. Buna göre tepkimenin sınırlayıcı bileşeni ve oluşan CO(NH2)2 miktarı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? (N:14, C:12, O:16, H:1)2NH3 + CO2 → CO(NH2)2 + H2O

Soru 4

Orta Zorluk

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 5

Orta Zorluk

Aşağıdaki ifadelerden hangisi oktet kuralını açıklamaktadır?

Soru 6

Orta Zorluk

I- Elektron bir tanecik olarak düşünüldüğünde, atom içindeki elektronun bulunma olasılığının en yüksek olduğu bölge anlamına gelir. II- Dalga olarak düşünüldüğünde, yüksek elektron yük yoğunluğuna sahip bölge anlamına gelir. III- Bir atomdaki orbitaller farklı enerjilere sahip olabilirler ve çekirdek etrafında farklı bölgeleri işgal edebilirler. Orbital ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

Soru 7

Orta Zorluk

Atomların kimyasal bağlanma sırasında elektron(lar) alarak veya vererek veya elektronu (elektronları) ortaklaşa kullanarak değerlik elektronlarını sekize tamamladıkları kurala ne denir?

Soru 8

Orta Zorluk

73.04 g C 4 H 8 O 2 bileşiğinin mol sayısı aşağıda hangi seçenekte doğru verilmiştir? C= 12   H= 1  O=16 değerleri hesaplamalarda kullanılacaktır

Soru 9

Orta Zorluk

I. Hibritleşmeye bir s bir p orbitali katılmıştır ve iki tane sp hibrit orbitali oluşmuştur. II. Hibrit orbitalleri 180 derece açıyla (doğrusal) yönlenmişlerdir. III. Oluşan sp hibrit orbitallerinin enerjisi hibritleşmeye katılan s orbitalinin enerjisinden daha büyüktür. sp hibritleşmesi için hangi yargı doğrudur?

Soru 10

Orta Zorluk

Elektron dizilişleri göz önünde bulundurularak aşağıdaki bileşiklerden hangisi iyon haline geçerek +2 değerlik alabilir.

Soru 11

Orta Zorluk

Kuantum sayıları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 12

Orta Zorluk

9. Aşağıdakilerden hangisi SI sistemindeki temel fiziksel niceliklerden biridir?

Soru 13

Orta Zorluk

En dış kabukta bulunan elektronlara ne denir?

Soru 14

Orta Zorluk

Elektromagnetik ışıma ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 15

Orta Zorluk

45,9 gram NH3 ile 96,0 gram O2 nin tepkimesinden kaç gram NO üretilebilir? (tepkime ve mol kütleleri verilmeli)

Soru 16

Orta Zorluk

2C2H2(g) + 5O2(g) → 4CO2(g) + 2H2O(g) tepkimesinin standart tepkime entalpisi (ΔHo) kJ olarak aşağıdakilerden hangisidir? (ΔHool[C2H2(g)]= 226,7 kJ mol–1, ΔHool[H2O(g)]= –241,8 kJ mol–1, ΔHool[CO2(g)]= –393,5 kJ mol–1)

Soru 17

Orta Zorluk

Lewis sembolleri kullanılarak alümünyum oksit (Al2O3) bileşiğinin Lewis yapısı yazıldığında Al atomunda kaç nokta bulunur?

Soru 18

Orta Zorluk

Kimyasal bağlanmada en dış kabukta yer alan elektronlar (değerlik elektronları) rol oynar. Bir atomun değerlik elektronlarından biri veya birkaçı atomlar arasında ortaklaşa kullanı Bu durumda oluşan bağa kovalent bağ denir. Elektronlar bir atomdan diğerine aktarı Bu durumda oluşan artı ve eksi yüke sahip iyonlar elektrostatik etkileşimle birbirlerini çekerler ve iyonik bağ oluşur. Elektronların bir atomdan diğerine aktarılmasında veya ortaklaşa kullanımında temel neden atomların değerlik elektronlarını sekize tamamlayarak soy gazlardaki gibi kararlı elektron dizilimine ulaşma istekleridir. Buna oktet kuralı denir. Lewis kuramının temel prensipleriyle ilgili yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 19

Orta Zorluk

Elektronları koparmak için verilmesi gereken enerjinin en düşük frekansına ne denir?

Derse Dön