logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sporda Sponsorluk

Soru 1:

Bir markanın sörf sporunda dünya dördüncülüğü bulunan Çağla Kubat’ın bir yıllık sponsorluğunu üstlenmesi aşağıdaki sponsorluk türlerinden hangisine örnektir?

Soru 2:

Türkiye Futbol Federasyonu ve Digitürk tarafından oluşturulan Türkiye Profesyonel Süper Ligi isim hakkı sponsorluk modeli, “ Turkcell Süper Lig” adıyla Türkiye’de ilk olarak Turkcell tarafından uygulanmıştır. Bu hangi tür sponsorluğa örnek olabilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerin hangisi sponsorluğun üçüncü taraflar faydalarına bir örnek olabilir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi spor sponsorluğunun yararlarından biri değildir?

Soru 5:

Hangisi spor pazarlamasında pazarlama iletişim amaçlarından bilişsel amaçlar arasında yer alır?

Soru 6:

"İşletmelerin sponsorlukla bağlantılı kupon dağıtım kampanyaları gibi sosyal olayları kullanma yoluna gittikleri durum, Ürün/Marka ile İlişkili Amaçlardan hangisidir?

Soru 7:

Hangisi spor sponsorluğundaki artış nedenlerinden sayılmaz?

Soru 8:

Sponsor sosyal sorumluluk içerikli bir sporla ilgilendiğinde ve tüketiciler buna katıldığında aşağıdakilerden hangisi ortaya çıkar?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi genel olarak sponsorluk faaliyetleri kapsamında bütçede yer alabilecek harcama  kalemlerinden değildir?

Soru 10:

"Hedeflenen kâr başlangıçta ortaya konması ve fiyat buna göre ortaya konması" olarak ifade edilen maliyete dayalı fiyatlandırma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Hangisi çift yönlü bir iletişim türüdür?

Soru 12:

Sponsorluk değerini ölçmek Spor takımının başarısını görmek Gelecek yönlü sponsorluk yönetimine ışık tutmak Yukarıdakilerden hangileri sponsorluk etkinliğinin değerlendirilmesindeki amaçlardandır?

Soru 13:

Sponsorluk kimlere faydalıdır?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi spor sponsorluğunun organizasyon açısından yararlarından biridir?

Soru 15:

Spor sponsorluğu yönetiminde altı adım yaklaşımının ikinci adımı olan “Sponsorluk Amaçlarının Oluşturulması” adımından sonra aşağıdaki aşamalardan hangisi gelmektedir?

Soru 16:

Doğrudan yeniden sponsorluk için gerekli olan bilgi ihtiyacı nedir?

Soru 17:

Sponsorluğun reklamın sınırlandırıldığı veya yasaklandığı alanlarda ikame işlevi görmesi Reklam maliyetlerinin artması Sponsorluğun başarısının kanıtlamış olması Geleneksel medyaki yeterli etkin tavır Sponsorluk yapılan olayların medyada büyük ilgi görmesi Yukarıdakilerden hangileri spor sponsorluğundaki artış nedenlerindendir?

Soru 18:

İstihdamı artırıcı rol oynama Turistik çekicilik ögesi yaratma Şirket kimliği yaratma Yerel ekonomiyi canlandırma Yukarıdakilerden hangileri sponsorluğun üçüncü taraflara sağladığı yararlardandır?

Soru 19:

spor kuruluşları, sporcular ve spor etkinlikleri hakkında iyi bir imaj oluşturmak hangi pazarlama iletişim karma elmanı görevleri içindedir?