logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Spor Bilimlerine Giriş

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi performans yükseltici spor psikolojisi uygulamalarından biri değildir ?

Soru 2:

Spor pedagojisinde aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

Soru 3:

Aşağıdaki öğretim yöntemlerinden hangisi tümevarım yolunu benimsemiştir?

Soru 4:

Yaşamda hiçbir değişikliğin olmamasın, eğer oluyorsa da çok az ve çok yavaş olmasını hedefleyen stresle başa çıkma yöntemi hangisidir?

Soru 5:

Eğitim etkinliklerinin formal boyutuna ne isim verilir?

Soru 6:

I-Çoğunlukla hayvansal besinlerde bulunurlar. II-Glukoza dönüşerek enerji için kullanılırlar. III-Kaslar için en iyi yakıt olarak nitelendirilirler. IV-Sadece oksijenli ortamda okside olarak enerji oluştururlar. V-Beyin ve merkezi sinir sistemi tarafından kullanılan tek enerji kaynağıdırlar. Karbonhidratların genel özellikleri düşünüldüğünde hangi madde ya da maddeler dışarıda kalır?

Soru 7:

"Komut, alıştırma, işbirliğine dayalı ve kendini denetlemeyle yapılan öğretim etkinliklerinin ortak bir özelliği, öğretmen tarafından belirlenen tek bir standardın olmasıdır. Öğrencinin görevi bu düzeye ulaşmaktır. Oysa ........, aynı çalışmada çeşitli performans düzeyleri gibi farklı bir anlayış getirir." Yukarıda bahsedilen yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi erkeklerin, kadınlara göre spora daha yoğun katılım göstermelerinin sebepleri arasında değildir?

Soru 9:

Dayanıklılık sporcularına, günlük protein tüketilme ölçüsü, aşağıda belirtilen seçeneklerden hangisi, gerçek değeri göstermektedir?

Soru 10:

"Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik değişiklik meydana getirme süreci" olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Troid hormon düzeyini ve bazal metabolik hızı etkileyerek, özellikle büyüme ve cinsiyet organlarının gelişmesinde büyük rol oynayan mineral aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Kişinin kendine amaçlar edinebilmesi ve dışsal olumsuz etkilere karşı koyabilmesi Bireysel ve Sosyal Sorumluluk Modeline ilişkin özelliklerin kazanımlarında hangi düzeyi tanımlamaktadır?

Soru 13:

100m sprint koşusu gibi hem sürat hem de kuvvet gerektiren bir biyomotor becerinin antrenmanı yapılacaksa ilerlemeyi görmek için antrenmanlarda neye yoğunlaşılmalıdır?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi antrenmanın temel ilkelerinden biri değildir ?

Soru 15:

İyi bir kuvvet antrenmanının temel yapısını oluşturan 3 kural vardır. Bu temel kurallar büyüme ve gelişim dönemi sırasında yapılan kuvvet antrenmanlarında herkes için geçerlidir ve yüksek performansa doğru yol almaya henüz başlamış olan genç sporcular için özellikle önemlidir. Kural 3’te yer alan kuvvet antrenmanı vücudun hangi kısmının kuvvetlenmesini sağlar?

Soru 16:

“İç ve dış kaynaklı gerilimler, insanın kişilik süzgecinden geçer ve bu kişilik onun gerilime tepkisinin ne kadar güçlü olacağını belirler. Kimileri oldukça güçlü bir gerilim kaynağına yüksek direnç gösterebilirken, kimileri çok basit stres kaynakları karşısında bile, yıkıma uğrar.” ifadesi için aşağıdaki stresle bireysel olarak başa çıkma yöntemlerinden hangisi kullanılabilir?

Soru 17:

Bir tekrarda kaldırılan en yüksek ağırlık miktarına bir tekrar maksimum (1TM) denir ve 1TM’ye göre 1 set kuvvet antrenmanındaki tekrar sayıları değerlendirildiğinde  % 60-70 yüklenme için kaç tekrar yapmak gerekir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi doymamış yağlara bir örnektir?

Soru 19:

Aşağıda amaçlarından birkaçı verilen öğretim modeli hangisidir? Oyun içinde stratejileri uygulayabilme ve iyi uygulamaları takdir etme. O¨ğrencilerin gelişimlerine uygun düzeyde katılımları. Sorumlu liderlik sağlama. Grup içinde grup hedefleri doğrultusunda verimli çalışma.

Soru 20:

Karbonhidratların 1 gramının verdiği kalori (kkal), ne kadardır?