logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çevre Sosyolojisi

Soru 1:

“Kentte yaşamanın bir statü yükselmesi olarak görülmesi” nitelemesi kentleşme nedenlerinin hangi kategorisine aittir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi kentsel yapının unsurlarından biri değildir?

Soru 3:

“Derin ekoloji” kavramını ilk kez hangi felsefeci kullanmıştır?

Soru 4:

Ekolojik modernleşme aşağıdaki ülkelerin hangisinde benimsenip uygulanmaya çalışılmaktadır?

Soru 5:

TEMA Küresel Ekoloji Hareketi Greenpeace Yeşiller Hareketi Küresel anti nükleer hareketi Yukarıdaki bilgiler aşağıdaki hangi küresel çevre hareketini açıklamaktadır?

Soru 6:

Nüfusu 750 binden büyük , ekonomik, siyasi, ticari, kültürel açılardan geniş hinterlanda sahip, eski kent merkezine bağlı yörekentleri bulunan kentsel alana verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

1990 yılında Dünya Bankası’nın yaptığı çalışmada bir insanın hayatta kalabilmesi için alması gereken günlük kalori miktarı ne olarak hesaplanmıştır?

Soru 8:

Kent konseyleri hangi birimin fiili vesayeti altındadır?

Soru 9:

Aşağıdaki ülkelerden hangisi dünya atmosferine enjekte edilen sera gazlarının yaklaşık %25’ini üretmekte ve bu bağlamda en büyük sera gazı üreticisi olarak tanımlanmaktadır?

Soru 10:

Avrupa’daki çevre hareketinin ABD’deki çevre hareketinden temel farkı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi insanı ve diğer canlıları, canlılıklarını sağlıklı sürdürme yönünde etkileyecek çevre koşullarını sağlama çalışmaları olarak tanımlanan kavramdır?

Soru 12:

Aşağıdaki isimlerden hangisi kenti, savunulabilecek bir şekilde kurulan, ticaret için pazarı olan, toplumsal düzen sağlamak için yasal düzenlemelere ve mahkemeye sahip, kısmen de olsa özerk bir yerleşim birimi olarak tanımlamaktadır?

Soru 13:

Kent konseyi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Kadının iş hayatına katılması ve aile içi ilişkilerde konumunun güçlenmesi, aşağıda verilen hangi etkinin bir tepkisidir?

Soru 15:

I - Ozon tabakasındaki incelme II - Küresel ısınma III - Biyolojik çeşitliliğin azalması IV - Nükleer risk Yukarıdaki maddelerden hangisi veya hangileri endüstrileşme ve modernleşmenin doğrudan sonuçları arasında yer alır?