logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Yeni Toplumsal Hareketler

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi bireyin kendine ilişkin algısına dayalı tanımladığı kimliktir?

Soru 2:

Lezbiyen Feminizm, temel olarak aşağıdaki hangi feminizmden beslenmektedir?

Soru 3:

Sosyal kimliklerden gönülsüz-istenir alt başlığına aşağıdakilerden hangisi örnek verilebilir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi yeni toplumsal hareketlerin özelliklerinden birisi değildir?

Soru 5:

Piyasa dışı çalışmaları anlatmak için kullanılan, ev içi emeği, tüketime yönelik çalışma, piyasa dışı üretken emek, yasa dışı ticaret vb. kapsamına alan ve feminist gündem için çok önemli olan kavram hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal ya da örgütsel kanalların dışında devamlılık gösteren ve belirli bir örgütlenme düzeyinde meydana gelen, parçası olunan dünya düzeni, toplum, grup ya da örgütte var olan otoriteyi savunmak ya da bu otoriteye meydan okuma ile tanımlanır?

Soru 7:

Kadınların özgürleşmesini ekonomik sistemin yeniden organizasyonunda arayan, ataerkillik ve kapitalizm arasındaki ilişkiye odaklan feminist yaklaşım hangisidir?

Soru 8:

Özellikle edebiyat odaklı gelişen ve daha çok kadın yazını olarak tanımlanan, metinsel tasarımı öncelikli olarak çalışma konusu yapan feminizme ne ad verilir?

Soru 9:

Kolektif davranışı açıklayan yaklaşımların hangisi özellikle soyutlanan ve yabancılaşan bireylerin sosyal güvenlik ve sığınma sağlayacak kolektif davranışların cazibesine daha çok kapıldıklarını öne sürmektedir?

Soru 10:

Kadınların henüz eşit vatandaşlar olarak görülmedikleri dönemlerde, kadınlar oy hakkı talep etmek için dernekler kurmuşlardır. İşte,  kadınların oy kullanma hakkı için yaptıkları mücadeleler ……………. olarak tanımlanmaktadır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar?

Soru 11:

Toplumsal hareketleri tanımlamada kullanılacak çerçeve için aşağıda verilen temel eksenler, hangi şıkta tamamen doğrudur?

Soru 12:

İnsanların gerçek anlamda tarihin öznesi haline gelmeleri aşağıdakilerden hangisiyle başlamıştır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi, bir harekette ve bu hareket bağlamında yapılan eylemlerde ortaya çıkan kimliğin rolünün dört aşamasından biri değildir?

Soru 14:

Dünyada yeni toplumsal hareketlerin başlangıcı olarak kabul edilen yıl hangisidir?

Soru 15:

Küreselleşme olgusunu enformasyon toplumunun ortaya çıkışıyla ilişkilendiren düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi kadının üretim ile ilgili bir rolüdür?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi Bin yıl Kalkınma Hedefleri'nden biri değildir?

Soru 18:

Kişisel kimlik ile kişisel dönüşümü toplumsal hareketler alanının giderek önemi artan konular olarak belirten sosyolog aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Aşağıdaki tarihlerden hangisi Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir?

Soru 20:

Toplumsal hareketi kültürel modellerin kontrolünü hedefleyen çatışmanın bir sonucu olarak gören ve postendüstriyel kavramını ortaya koyan ünlü Fransız sosyolog aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?