Aşağıdakilerden hangisi bilimin temel özelliklerinden biri değildir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
Aşağıdakilerden hangisi post modern eğitim anlayışının özelliklerinden biridir?
Aşağıda isimleri geçen filozoflardan hangisi eğitim felsefeleri açısından diğerlerinden farklıdır?
"Öğrenciler sabah okula mutlu bir biçimde gelirler ve bahçede biraz oyun oynarlar. Sonra serbest çalışma köşelerinde ilgilerini çeken etkinliklere katılırlar. Birlikte bir etkinlik yapılması gerektiğinde, öğrencilerin her biri hangi etkinliği neden istediğini belirtir ve en uygun görülen etkinliği yapmaya karar verirler. Bu okulda öğretmenler sürekli öğrencileri izler, gelişimlerini değerlendirir. Öğrenci gereksinimleri ve farklılıklarına göre öğretmenler öğretim süreçlerini sürekli olarak farklılaştırırlar." Bu okulda söz konusu olan eğitim felsefesi aşağıdakilerin hangisidir?
Eğitim felsefesi, hem eğitim yöneticisi hem de öğretmen için hangi işlevi görür?
‘’ En iyi öğretmenler ne göreceğinizi söyleyenler değil, nereye bakacağınızı gösterenlerdir’’ Alexandra K. Trenfor’un yukarıdaki sözü, eğitim sistemleri için aşağıdaki alanlardan en fazla hangisinin stratejik önemine değinmektedir?
Materyalizme göre altyapı aşağıdaki kavramlardan hangisi ile tanımlanır?
A okulunun müdürü bilimsel araştırma projelerinde öğrencilerin yaratıcı fikirler geliştirmelerini ve yenilik getiren icatlar yapmalarını istemektedir. B okulunun müdürü ise öğrencilerin akıl, deney ve gözlemlerle doğadaki gerçekleri öğrenmelerini istemektedir. Bu iki okul müdürü ile ilgili aşağıdakilerin hangisi söylenebilir.
Daha çok realist felsefeden etkilenmiş ve kültür ve bilgi aktarıcılığını temel görev edinmiştir. Eğitimin amacı, gerçek yaşamda geçerli olanların öğrencilere aktarılması yani kültürlemedir. Bir bakıma eğitim insanlığın mirası olan bilgi, beceri ve olguların korunması ve yeni kuşaklara aktarılması amaçlanır. Yukarıda kimi nitelikleri ifade edilen eğitim yaklaşımı (felsefesi) aşağıdakilerden hangisidir?
Realist eğitimin temel amacı yeni kuşaklara kültürel mirası aktarma ve insanı topluma hazırlayarak bireyin topluma uyumunu sağlamaktır. Varoluşçuluk ve liberalizme dayalı eğitimin amaçları aşağıdaki boyutlardan hangisi ile realist eğitimin amacından ayrılmaktadır?
Olay ve olgulara dar, tek yönlü bir anlayışla değil bütüncül bakmayı amaç edinen Ada’nın bu yaklaşımı felsefenin hangi özelliği ile ilgilidir?
Aşağıdakilerden hangisi eğitim biliminin eğitim felsefesinden farklılaşan özelliklerinden biridir?
İdealist felsefeye göre eğitim ne şekilde ifade edilebilir?
Aşağıdaki maddelerden ikisi bir eğitim felsefesinin kapsamında olan özelliklerin dışında kalmaktadır. Bütünü bozan maddeler hangileridir?I. Kişilik eğitimi önemsenmelidir.II. Beden ve sanat eğitimi yapılmalıdır.III. Öğrencinin ilgi ve isteğine göre eğitim hayalci kalabilirIV. Uygulama ve kuram arasında bütünlük sağlanmalıdırV. Öğrenme disiplinli çalışmayı gerektirir
Bir öğretmen sınıfta kendini merkeze alan bir eğitim uygulamasında bulunmaktadır. Öğrencinin yeni durumları değerlendirip farklı boyutlarla yanıt vermesinden kaçınmakta bunun yerine davranışları ile ölçülebilecek değerlendirme ölçütleri kullanmaktadır. Bu öğretmenin eğitim sürecinde benimsediği eğitim felsefesi akımı hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi varoluşçu felsefenin öğrenme-öğretme sürecine yönelik bakış açısıdır?
Realist felsefe ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Ontolojik, epistemolojik ve aksiyolojik açıdan realist felsefi akımla ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi/ hangileri söylenebilir?I. Ontolojik açıdan realist felsefe toplumsal gerçekliği anlamayı merkezine alır.II. Epistemolojik açıdan realist felsefeye göre bilginin apriori olması ve bilginin gerçeklerin algılanması ile ilgili olmasıdır.III. Aksiyolojik açıdan realist felsefeye göre değerler, toplumun kendisinde bulunmaktadır.
Türk eğitim sisteminde yükseköğretim basamağında ortak derslerle ortak kültür ve ulusal değer aktarımı yapılması, aşağıda verilen felsefi akımlardan hangisinin etkisini daha fazla barındırmaktadır?
Realist eğitimde genel amaç, bireyin doğaya ve topluma uyumunu sağlamaktır. Bu bağlamda yeni kuşaklara kültürel mirası aktarmak, insanı toplumsal yaşama hazırlamak, mutlu ve erdemli kılmak bu temel amacın alt amaçları olarak sıralanabilir. Bu bilgiler doğrultusunda aşağıdakilerden hangisi Realist eğitimde genel amaçlardan biri olarak kabul edilebilir?