logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sosyal Hizmete Giriş

Soru 1:

Toplum örgütlenmesi hangi tarihte nerede ortaya çıkmıştır?

Soru 2:

Sosyal çalışma açısından ekonomik, sosyolojik ve etnik boyutlardaki uyumsuzluk gibi nedenlere dayalı olarak toplumun dışladığı nüfus gruplarına ne ad verilir?

Soru 3:

Sosyal çalışma mesleğinin ilk kurucuları kimlerdir?

Soru 4:

Sosyal çalışma hangi temel kaynaklardan doğmuştur?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal çalışma içerisinde müracaatçının ya da ailesinin kendi sorun çözme yolları ile üstesinden gelemedikleri durumlarda yapılan mesleki çalışmayı ifade eden kavramdır?

Soru 6:

Sosyal çalışmacılar mesleki bilgilerinin yanı sıra aşağıda yer alan hangi alanlarda kendilerini geliştirmelidirler? I. Politik iktisat II. Siyasal sistemler ve düşünce tarihi III. Edebiyat IV. Küreselleşme ve toplumsal sonuçları V. Sosyal mevzuat

Soru 7:

Sorun sahibi sorunu nasıl görmektedir? Çevre sorunu nasıl görmektedir? Bireyin ve çevrenin soruna karşı tutumu sorunu nasıl etkilemektedir? Bireyin toplum kalkınmasında rolü nedir? Yukarıdakilerden hangileri sorunun, kişinin, kişi ile sorun ilişkisinin ve çözüm yollarının değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken noktalardandır?

Soru 8:

Sosyal çalışma, insanların yaşam amaçlarını, stress ile baş etmelerini, özlem ve değerlerini gerçekleştirme becerilerini etkileyen insan ve çevresi arasındaki etkileşimle ilgilenir.  Aşağıdakilerden hangisi bu bakımdan sosyal çalışmanın amaçları arasında yer alır? İnsanların problem çözme ve baş etme kapasitelerini geliştirmek İnsanların; kaynak, hizmet ve olanaklarıyla bağlantı kurmalarını sağlamak, İnsanların; kaynak, hizmet ve olanaklarıyla etkili ve insancıl çalışmalar yapmak, Sosyal politikaların geliştirilmesine katkı vermek, Ekonomik politikada yer almak

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği tarafından belirlenen mesleki değerlere göre değer ilkenin tanımıdır?

Soru 10:

Alkol bağımlısı kişilerle bir sosyal çalışmacı liderliğinde gerçekleştirilen, alkolün zararları ve alkolsüz hayatın kişilerin yaşamlarına olan etkilerinin konuşulduğu  grup çalışmasının amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet müdehalesi kavramının tanımıdır?

Soru 12:

Aağıdakilerden hangisi sosyal çalışma biliminin uygulayıcıları olan sosyal çalışmacıların tanımladığı amaçlar arasında yer almamaktdır?

Soru 13:

Sosyal hizmet eğitimi veren okullar hangi uluslararası birliğe bağlıdır?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi, yaşlılarla çalışmada uzmanlaşmak isteyen sosyal çalışmacının taşıması gereken becerilerden biri değildir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi refah devletini ifade eden kavramdır?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangi seçenek sosyal hizmetlerin çalışma alanı kapsamına girmez?

Soru 17:

Sosyal çalışma mesleğinin amaçları arasında farklıklar olmasına rağmen ortak nokta aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal çalışma eğitimi açısından tüm dünyada sosyal çalışma uygulayacak elemanların belirli bir eğitime tabi tutularak hangi alanlar hakkında bilgiye sahip olması gerekenler içinde bulunur? İnsan davranış ve gelişmi Sosyal hizmetler sistemi Ekonomik politika gelişimi Normal gelişmeye katkıda bulunan faktörler Sosyal ve bireysel anormallikler ve bunların belirtileri (semptomları)

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal çalışmanın konuları arasında yer almaz?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal çalışma mesleğinin diğer sosyal meslekler içinde ve toplum boyutunda tam olarak belli bir yere oturmamasının nedenlerinden biri değildir?